|

İşte su sıkıntısı olmayan ilçe

Zonguldak Ereğli ilçesi içme suyu yönünden çok şanslı. Ereğli'nin en az 10 yıl içme suyu sıkıntısı çekmeyeceği belirtiliyor

Cihan
00:00 - 30/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 12:09 - 30/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İşte su sıkıntısı olmayan ilçe
İşte su sıkıntısı olmayan ilçe

Kuraklık nedeniyle barajlar kuruduğu için birçok ilde içme suyu sıkıntısı had safhaya ulaşmasına rağmen Zonguldak Ereğli ilçesi ise içme suyu yönünden en şanslılarından. İlçenin en az 10 yıl içme suyu sıkıntısı çekmeyeceği belirtiliyor.

Belediye Başkanı Murat Sesli, ilçede içme suyu sıkıntısı olmadığını vurguladı. "En az on senelik içme suyumuz var." diyen Başkan Sesli, israf konusunda vatandaşları uyarmayı da ihmal etmiyor: "Su sıkıntısı yok. Ancak vatandaşlarda, 'suyumuz var' diyerek israf etmemeli. Musluklar boş yere akmamalı."

Başkan Sesli, suyu israf edenlere karşı şu ana kadar cezai müeyyide uygulamadıklarını kaydetti. Sesli, "İlçe halkımız bu konuda duyarlıdır. Suyu israf etmezler. Edenlere karşıda herhangi bir ceza uygulamadık. Onlardan da anlayış bekliyoruz." dedi.

Belediye, su israfına karşı web sayfasından uyarıda da bulunuyor. Sayfanın girişinde, "Suyumuzu israf etmeyelim, geleceğimizi tüketmeyelim. Saniyede bir damla su, yılda 6 ton su kaybı" ifadelerine yer veriliyor.

17 yıl önce