|

İzleyicinin şikayeti Aşkı Memnu'ya

RTÜK'ün iletişim merkezine gelen şikayetler arasında ilk sırayı Aşk-ı Memnu dizisi alıyor. Dizi "Türk aile yapısına aykırı' bir konuyu izlediği için eleştiriliyor.

Aa
00:00 - 18/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:17 - 17/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
İzleyicinin şikayeti Aşkı Memnu'ya
İzleyicinin şikayeti Aşkı Memnu'ya

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 2009 yılında en çok şikayet yerli dizi-lerden gelirken, bu diziler arasında ilk sırayı 'Aşk-ı Memnu' dizisi aldı. Gelen şikayetlerin yüzde 20'si diziler üzerinde yoğunlaşırken, seyirci, bazı yerli dizilerin 'Türk aile yapısı ve ahlaka aykırı' olduğu görüşünü savundu.

İZDİVAÇA ELEŞTİRİ

RTÜK'e 9 aylık dönemde toplam 48 bin 601 başvuruda bulunuldu. İzleyicilerin yerli dizilerle ilgili en fazla öne çıkan şikayet gerekçesi, 'Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık' oldu. Bu yöndeki şikayetlerin yüzde 40'ı da yerli diziler için iletildi. En çok şikayet edilen yerli dizi 'Aşk-ı Memnu' olurken, bu diziyi 'Kurtlar Vadisi-Pusu' ve 'Tek Türkiye' izledi. Yarışma programlarında ise en fazla eleştiriyi Yemekteyiz programı aldı. Kuşak programları hakkında kaydedilen 4 bin 333 bildirimin yarısına yakını 'Zuhal Topal'la İzdivaç' adlı programa yönelik olarak gerçekleşti. Bunu yüzde 13 oranıyla 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' ve yüzde 8'lik oranla 'Esra Erol'la İzdivaç' adlı kuşak programları izledi.

14 yıl önce