|

James Bond'un canı sağ olsun

Adanalı 7 çiftçi, "Çorbada bizim de tuzumuz olsun" dedi ve James Bond filmi için tarlalarının para almadan kullanılmasına izin verdi. Kendilerine muhtemel hasarlar için teklif edilen 2 bin TL'yi ellerinin tersiyle iten çiftçiler, "Önemli olan sanattır" diye konuştu.

00:00 - 6/03/2012 Salı
Güncelleme: 21:54 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
James Bond'un canı sağ olsun
James Bond'un canı sağ olsun

James Bond serisinin son filmi olan 'Skyfall'in 13 dakikalık çekiminin yapılacağı Adana'da tarihi Yakapınar'da aksiyon sahnelerinin çekimi sırasında tarlaları zarar görecek 7 çiftçi, para almadan arazilerinin kullanmasına izin verdi.


007 James Bond serisinin 25. filmi olan "Skyfall"in prova çekimleri, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı tarihi Yakapınar köyünde başladı. Set ekibi köye konuşlanırken, tren hattı boyunca açılan yolda aksiyon çekimlerinin yapılması için bütün hazırlıklar tamamlandı.


2 BİN LİRAYI GERİ ÇEVİRDİLER

AHaber'in haberine göre, Aksiyon sahnelerinin çekimi sırasında hazırlanan yolun kenarındaki 7 buğday tarlasının 10 dönümlük kısmında zarar oluşacağı için çekim ekibi, köylülere zararın karşılanması için dönüm başına 2 bin TL teklif etti. Ancak 7 çiftçi, Bond ekibinden parayı almayarak film çekimi için her türlü yardımı yapmak için hazır olduklarını belirtti.


ÇİFTÇİLERDEN HOLLYWOOD'A DESTEK

Tarla sahiplerinden 58 yaşındaki Duran Seçilgil, önce Türkiye, sonra Adana, daha sonra da Yakapınar'ın tanıtımı için bu filmin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Filmin aksiyon sahnelerinin çekileceği yolun hemen yanında buğday tarlamız olduğu için biraz zarar görecek. Bu nedenle bize filmin ekibi para teklif etti ancak biz bunu kabil etmedik. Bizim de sanata, kültüre bir faydamız olsun diye parayı kabul etmiyoruz" dedi.

12 yıl önce