|

Kahramanlara saygı yürüyüşü

Çanakkale Savaşı''nda neredeyse mevcudunun tamamını şehit veren 57. Alay anılıyor. Alayın hücuma geçtiği 25 Nisan 1915''in yıldönümünde vefa yürüyüşü ve anma töreni düzenlenecek.

Aa
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 22/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Kahramanlara saygı yürüyüşü
Kahramanlara saygı yürüyüşü

Çanakkale Savaşı''nın kahraman birliği ''57. Alay'', vefa yürüyüşü ve dualarla anılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı''ndan yapılan açıklamaya göre, Çanakkale Savaşı''nda mevcudunun tamamına yakını şehit düşen 57. Alay, ''vefa yürüyüşü'' ile bir kez daha anılacak. Çanakkale Savaşı''nın 99. yıldönümü kapsamında, Türk tarihinin en destansı mücadelelerinden birini veren 57. Alay''ı anma programı, 24 Nisan günü Şehitler Anıtı''na çelenk konulmasıyla başlayacak.

SOLOTÜRK UÇACAK

Tören konuşmaları ve geçişinin ardından Türk Hava Kuvvetleri''ne bağlı gösteri ekibi SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapacak. Anma töreninin sonraki durağı ise Mehmetçik Abidesi Şehitliği olacak. Burada okunacak duanın ardından 57. Alay Şehitliği''nde anma töreni gerçekleştirilecek. Anma töreninin ikinci günü, sabah namazıyla başlayacak. Namazın kılınmasının ardından Bakan Çağatay Kılıç ile on binlerce genç, ecdadın izinde ''vefa yürüyüşü''ne başlayacak.

TAMAMI ŞEHİT DÜŞTÜ

19. Tümen''e bağlı 628 mevcutlu 57. Alay, 25 Nisan 1915 sabahı, 25 bin kişilik Anzak Çıkarması''nı durdurmak amacıyla harekete geçmiş, şiddetli çarpışmalar sonrası mevcudunun tamamına yakını şehit düşmüştü.

Asırlık sedyeler ziyarete açıldı

Birinci Dünya, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı''nda cephelerdeki yaralıları taşımak için kullanılan ve hala savaşın izlerini üzerlerinde taşıyan 100 yıllık sedyeler günyüzüne çıkarıldı. Yaralıların at, kağnı, kızak ve tekerlek üstünde taşınması için tasarlanmış sedyeler, ODTÜ''nün Bilim ve Teknoloji Müzesi''nde ziyarete açıldı.

10 yıl önce