|

Katılmaktan beter etti

Avrupa Yayın Birliği, Bakü'de düzenlendiği için yarışmaya katılmayacağını açıklayan Ermenistan'a "Eurovision" cezası kesti. Ermenistan hem katılım ücretini hem de bu tutarın yarısı kadar para cezası ödeyecek. Finali devlet kanalından canlı yayımlamak zorunda olan Ermenistan, aksi taktirde seneye yarış dışı kalacak.

Aa
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 22:28 - 3/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Katılmaktan beter etti
Katılmaktan beter etti

Avrupa Yayın Birliği (AYB) Ermenistan'a Azerbaycan'da bu ay yapılacak "Eurovision" şarkı yarışmasına katılmadığı gerekçesiyle ceza verdi.

Azerbaycan basınında yer alan habere göre, AYB'nin medya sorumlusu Annika Niberg-Frankenhauser, kararın, kurumun televizyon komitesi ve raportör grubu tarafından yapılan incelemeler sonucu alındığını belirtti.

BAŞTAN SONA VE KESMEDEN

Kararda, Ermenistan'ın yarışmaya katılmak için öngörülen tutarı, ayrıca para cezası olarak bu tutarın yüzde 50 oranında cezasını ödemesi öngörülüyor. Karara göre Ermenistan Devlet Televizyonu, yarışmanın final kısmını "baştan sona ve kesintisiz" yayımlamak zorunda, aksi halde ülke 2013 yılında AYB tarafından yapılacak "Eurovision" yarışmasına katılamayacak.

SÜRE DOLDU, KARAR GEÇERSİZDİR

"Eurovision" yarışma kuralları çerçevesinde katılımcı ülke belirli bir zaman içinde katılıp katılmayacağını bildirmesi gerektiğini ve bu sürenin bitmesinin ardından karar veremeyeceğini belirten Annika Niberg-Frankenhauser, Ermenistan'ın son tarih geçtikten sonra katılımdan vazgeçtiğini bildirdiğini kaydetti.


Siz de gitmeyin çağrısı yapmıştı

Ermenistan resmi olarak mart ayında şarkı yarışmasına katılmayacağını beyan etmiş; hatta diğer iştirak eden ülkeleri de yarışmayı boykot etmeye çağırmıştı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 22-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 57. Eurovision Şarkı Yarışması'na Ermenistan'ın katılmamasından dolayı 42 ülke yarışacak. Moskova'da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Ermenistan'ı Inga ve Anush "Jan Jan" adlı parçasıyla temsil etmişti.



12 yıl önce