|

Kitabı okudu yazara mektupla 15 lira yolladı

Korsan kitap ile film ve müzik CD'leri tartışmalarının sürdüğü günümüzde Kayseri'de ilginç bir olay yaşandı.

Dha
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 13:39 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kitabı okudu yazara mektupla 15 lira yolladı
Kitabı okudu yazara mektupla 15 lira yolladı

Mustafa Gödeş'in yazdığı 'Kişisel Gelişim Zırvaları' isimli kitabın Kayseri'de korsanını satın alan Süleyman T., okuduktan sonra vicdan azabı duyarak yazdığı özür mektubunun içine iliştirdiği kitabın parasını yazarına gönderdi.

Kayseri'de kişisel gelişimi anlatan ve bu konuda daha önce yayınlamış birçok kitabı da eleştiren yazar Mustafa Gödeş'in 'Kişisel Gelişim Zırvaları' isimli kitabını korsan olarak satın alan Süleyman T., okuduktan sonra vicdanen rahatsız oldu. İçini kemiren bu duygu ile daha fazla mücadele edemeyeceğini anlayan Süleyman T., bir özür mektubu yazıp içine de 15 TL olan kitabın ücretini koyarak mektubu yazarına gönderdi. Süleyman T. mektubunda, "Kitabınızı okuduktan sonra vicdanen rahatsızlık duydum. Affınıza sığınarak kitabın ücretini kul hakkı yememek adına zarf içerisinde size gönderiyorum. Bundan sonra da bu konuda daha duyarlı davranacağım" ifadelerini kullandı.

Zarfın içinde parayı görünce şaşırdığını belirten kitabın yazarı Mustafa Gödeş ise, bu olaydan etkilendiğini ve gençlik yıllarında kendisinin de satın aldığı korsan kitapların yazarlarına parasını göndereceğini, ulaşamadığı takdirde ise yenisini satın almaya çalışacağını söyledi. Okuyucu Süleyman T.'nin ders niteliğinde örnek bir davranış sergilediğini belirten yazar Gödeş, şöyle konuştu:

"Mektubu okuduktan sonra kitabımın korsanının çıktığını öğrenmek ayrı bir şok ve hayal kırıklığı yaşamama neden oldu. Çünkü 10 yıllık birikim ve emek ile yazdığım kitabımın korsanının çıkmasını öğrenmek bütün motivasyonumu bozdu. Tek tesellim mektubu gönderen kişinin duyarlı yaklaşımı oldu. Ayrıca bu mektup bana da büyük bir ders verdi. Öğrencilik yaşamımda satın aldığım ve kütüphanemde bulunan yaklaşık 10-15 kadar korsan kitap vardı. Bunları tespit ettim. Aynı şekilde ulaşabildiğim yazarlara parasını göndermeyi, ulaşamadıklarım için ise kitapları imha edip bandrollüsünü satın almayı düşünüyorum. Şunu da öğrendim ki korsan ürünler bilim sanat cinayetidir. Başıma gelince anladım. Korsanla mücadele konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum."

11 yıl önce