|

Leyla Gencer'in külleri Boğaz sularına karıstı

Opera sanatçısı Leyla Gencer'in külleri İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu'nun seslendirdiği eserler ve alkışlar eşliğinde, Boğaz sularına döküldü.

Serkan Nergis
00:00 - 17/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:01 - 16/05/2008 Cuma
Yeni Şafak
Leyla Gencer'in külleri Boğaz sularına karıstı
Leyla Gencer'in külleri Boğaz sularına karıstı

İtalya'da hayatını kaybeden ve vasiyeti üzerine cesedi yakılan opera sanatçısı Leyla Gencer'in külleri sevenlerinin alkışları ve gözyaşlarıyla Boğaz'ın serin sularına bırakıldı. Küller savrulurken İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu Mozart'ın bir bestesi ile Yunus Emre Oratoryosu'ndan eserler seslendirdi. 25 kişilik bir grubun katıldığı tören Dolmabahçe Sarayı önündeki meydanda düzenlendi. Sanatçının küllerini taşıyan Süreyya isimli tekne Dolmabahçe açıklarına demirledi. Teknede Leyla Gencer'in yakınları ile Büyükelçi Şule Soysal, Zeynep Oral, İstanbul Devlet Opera ve Bale Müdürü Suat Arıkan, iş dünyasından Şakir Eczacıbaşı, Güler Sabancı, sanatçılardan Fazıl Say, Bedri Baykam ile çok sayıda sanatseverin yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü temsilen Cumhurbaşkanı danışmanı Zeynep Damla Gürel de katıldı.

ALKIŞLAR VE GÖZYAŞLARI

Yapılan konuşmaların ardından Leyla Gencer'in külleri, sanatçıyı yakından tanıyan ve hayatını “Tutkunun Romanı” isimli kitabında anlatan Gazeteci-Yazar Zeynep Oral ile yakın dostları Büyükelçi Şule Soysal ve Melahat Behlil tarafından Boğaz sularına döküldü. Ardından sulara beyaz güllerden yapılmış bir çelenk bırakıldı. Töreni izleyenler alkışlar ve gözyaşları içinde küllerin atılmasını izledi.



16 yıl önce