|

Marmara yanacak

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova''da, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları ve bazen yüzde 90''lardan fazla olan nem yüzünden bunaltıcı günler yaşanıyor. Güney Marmara''da sıcağın etkisinin, bugün ve yarın daha artacağı tahmin ediliyor.

BURSA - AA
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 22:45 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Marmara yanacak
Marmara yanacak

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve zaman zaman yüzde 90''ları aşan nem nedeniyle bunaltıcı günler yaşanan Güney Marmara''da, sıcağın etkisi bugün ve yarın daha da artacak.

Güney Marmara illerinde 2 Ağustos Cumartesi günü etkili olacak ve sıcaklıkları 2-3 derece düşürecek yağışın, havayı az da olsa serinletmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerinden derlenen bilgilere göre, mayıs ve haziran aylarında aşırı yağışların etkili olduğu Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova''da temmuz ayından itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-5 derece üzerine çıktı.

CUMARTESİ YAĞIŞ VAR

Son günlerde hissedilen yüksek nem, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla birleşince havanın bunaltıcı etkisi iyice arttı. Ramazan Bayramı''nı yüksek nem ve sıcaklıklarla geçiren 4 ilde bugün ve yarın etkisini daha da artıracak sıcaklıkların ardından 2 Ağustos''ta yağış bekleniyor.

NEM YÜZDE 90''LARDA

Son günlerde geceleri dahi serinlemeyen Güney Marmara''da yağışın etkisiyle hava sıcaklığı 2-3 derece azalacak. Marmara''nın güneyindeki kentlerde bugünden itibaren 5 gün 31-36 derecelerde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları, yüksek nem oranları yüzünden olduğundan daha sıcak hissediliyor ve bunaltıcı etkilere yol açıyor.

Bursa''da bugün ve yarın en yüksek 34 derece olacak sıcaklık, 2 Ağustos''ta etkili olacağı bildirilen yağışın ardından 2 derece düşecek. Balıkesir''de sıcaklık 36 dereceye tırmanacak. Yalova''da ise 31 derece olan sıcaklık, beklenen yağışla 2 derece gerileyecek.


10 yıl önce