|

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Batı bölgelerimiz bu gece saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:20 - 8/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu gece saatlerinden itibaren batı bölgelerimizin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu gece saatlerinden itibaren Ege'de fırtına, Marmara'nın batısında kuvvetli esecek güneyli rüzgarla birlikte Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışların, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in batısını etkisi altına alması bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir ile zamanla Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Pazartesi günü, güney, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların Antalya çevreleri başta olmak üzere güney kıyılarımızda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte iç ve batı bölgeler ile Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacağı, hafta başında Marmara başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde rüzgarın kuzeybatıya (karayele) dönmesiyle birlikte 4 ila 6 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji vatandaşları yerel su baskını, ani sel, taşkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluşumu, lodos kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı uyarılarda bulundu.

11 yıl önce