|

Nur Dağı''nda gözyaşları sel oldu

Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları, bir saatlik zorlu tırmanışın ardından Nur Dağı''na çıktı. Burada Hira Mağarası''nı da ziyaret eden hacı adayları duygulu anlar yaşadı.

Aa
00:00 - 2/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:27 - 1/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Nur Dağı''nda gözyaşları sel oldu
Nur Dağı''nda gözyaşları sel oldu

Hac için dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara akın eden Müslümanlar, Kurban Bayramı öncesinde Mekke''deki kutsal mekanlarını gezerek dua ediyor. İslam peygamberi Hazreti Muhammed''e ilk vahyin geldiği ve peygamberliğin verildiği, Nur Dağı''ndaki Hira mağarası, özellikle Türk hacı adaylarının yoğun ilgi gösterdiği kutsal ziyaret mekanları arasında yer alıyor.

GÜNEŞ DOĞMADAN TIRMANIŞ BAŞLIYOR

Sabah namazını Nur dağının zirvesinde, vahiy nurunun dünyayı ilk kez aydınlattığı noktada kılmak isteyen hacı adayları, daha güneş doğmadan meşakkatli bir yolculuğa başlıyor. Mekke''nin 5 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Nur Dağı''nın eteklerine gelen hacı adayları, büyük bir coşku ve heyecan içerisinde, yaklaşık 1 saat süren zorlu tırmanış gerçekleştiriyor. Her yaştan hacı adayı, ilk vahyin geldiği o kutsal mekanı görmek için can atarken, yorucu bir tırmanıştan sonra Hira mağarasının bulunduğu noktaya varmanın mutluluğunu yaşıyor.

ZİRVEDE SABAH NAMAZI

Sabahın ilk ışıklarında zirveye çıkan hacı adayları, buradan Mekke şehrini ve Mescid-i Haram''ı seyrediyor, ezanın ardından da sabah namazını eda ediyor. Dağın zirvesinden 20 metre aşağıda yer alan sarp kayalıklarla çevrili Hira''ya inen hacı adayları, burada şükür namazı kılıyor ve gözyaşları içerisinde dua ediyor.

İlk vahiy burada geldi

Nur dağının zirvesinde yer alan Hira mağarası, ancak bir kişinin ayakta durabileceği ve yere uzanabileceği boyutlarda. Hazreti Muhammed''in inzivaya çekildiği bu mekan, ilk vahyin geldiği ve Kur''an-ı Kerim''in indirilmeye başlandığı yer olma özellliği taşıyor.


10 yıl önce