|

#Özgür Filistin'e mahalle baskısı

Twitter'da #ÖzgürFilistin tweetini paylaşan ünlü sanatçı Rihanna ve basketbolcu Dwight Howard, gelen baskılar üzerine kısa süre içinde tweetlerini silmek zorunda kaldı.

.
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:08 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
#Özgür Filistin'e mahalle baskısı
#Özgür Filistin'e mahalle baskısı

Dünyaca ünlü sanatçı Rihanna, resmi twitter hesabından önce #FreePalestine (#ÖzgürFilistin) diye tweet attı ancak akabinde hemen attığı tweet'i geri sildi. Pazartesi sabahı ünlü şarkıcının Twitter hesabından '#ÖzgürFilistin' şeklinde tweet atıldı ancak hayranlarından 'Hamas'ı mı destekliyorsun?' sorularının gelmesi üzerine söz konusu tweet'in sekiz dakika sonra kaldırıldı. Rihanna'nın bu tweet'i sekiz dakika içinde tam 7 bin kişi tarafından tekrar paylaşıldı.

HOWARD'A ÖZÜR DİLETTİLER

Benzer bir olay ünlü basketbolcu Dwight Howard'ın da başına geldi. NBA takımlarından Houston Rockets'ta forma giyen Howard, 5,2 milyon takipçisiyle 'ÖzgürFilistin' tweet'ini paylaştı ve hemen ardından sildi. Basketbolcu, bir tweet daha atarak, 'Az önceki mesajım bir hataydı. Uluslararası politika konularında hiçbir zaman yorum yapmadım, yapmayacağım. Eğer bir önceki tweet'im bazılarını üzdüyse özür dilerim, bir hataydı' diye yazdı.


10 yıl önce