|

Parmaksız ressam renkleri konuşturuyor

Gaziantep Kuşçu Köyü'nde oturan ve geçirdiği kazada parmaklarını kaybeden Adem İnce, birbirindeng üzel resimlere imza atıyor. İkinci kişisel sergisini açmaya hazırlanan İnce, destek bekliyor

00:00 - 8/08/2010 Pazar
Güncelleme: 23:26 - 7/08/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Parmaksız ressam renkleri konuşturuyor
Parmaksız ressam renkleri konuşturuyor

Gaziantep'te geçirdiği iş kazasında parmaklarını kaybetmesine rağmen hayata küsmeyen genç, resim yaparak hayata tutunuyor. Şehitkamil ilçesine bağlı Burç beldesi Kuşçu köyünde oturan Adem İnce, geçimini bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri satarak sağlıyor. Çiftçilikten artan zamanlarında yaptığı resimleri sergi açarak Gazianteplilerin beğenisine sunan Adem İnce, atölyeye çevirdiği evinin bir odasında yaptığı resimlerle, ikinci kişisel sergisini açmaya hazırlanıyor. Portre çalışmalarıyla resim sevenlerin ilgisini çeken Adem İnce, parmaklarının olmamasına karşın fırçalarını büyük bir maharetle kullanmayı başarıyor.

DERS DE VERİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sokak çocuklarına hizmet veren Akınal Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde barınanlara resim eğitimi de verdiğini anlatan İnce, 'Resim konusunda başkalarına eğitim vermeyi de seviyorum. Sanat asla engel tanımıyor. Herkesin içinde bir yetenek olduğunu düşünüyorum." dedi.


DESTEK İSTİYOR

Adem İnce, ilk kişisel sergisini Gaziantep'te açtığını, gösterilen ilgiden cesaret alıp ikinci kişisel sergisini açmaya hazırlandığını söyledi. İkinci kişisel sergisini açabilmek için sponsor aradığını kaydeden genç ressam, elinde sergilenmeye hazır 23 eserinin olduğunu belirtti.

Adem İnce, şunları anlattı:

'Sergilemek istediğim resimleri sulu boya ve kara kalem teknikleriyle yaptım. Amacım en kısa zamanda yağlı boya çalışmalar yapmak. Ancak yağlı boya çalışması biraz masraflı iş, desteğe ihtiyacım var. Eğer bir sponsor firma bulabilirsem, 60 eserime yer vereceğim ikinci kişisel sergimi de açmak istiyorum. İkinci kişisel sergimi de Gaziantep'te açmak istiyorum. Elbette daha sonra diğer illerde de sergiler açmak isterim.'



14 yıl önce