|

Pasifik''te tsunami paniği

''Pasifik ateş çemberi'' denilen bölgede yer alan Solomon Adaları''nın batısında meydana gelen 8 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide 4 köy haritadan silindi, 5 kişi hayatını yitirdi

.
00:00 - 7/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:16 - 7/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Pasifik''te tsunami paniği
Pasifik''te tsunami paniği
DÖRT KÖY HARİTADAN SİLİNDİ

Güney Pasifik''te meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan ve Solomon Adaları''nın batısını etkileyen yaklaşık 1,5 metre yüksekliğindeki tsunamide beş kişi öldü. Ölenler Santa Cruz Adası''nda dört yaşlı ile bir çocuk. Yetkililer, karanın yaklaşık 500 metre içine ilerleyen dalgaların en az dört köyün haritadan silinmesine neden olduğunu açıkladı. Iroga, tsunamide 9 kişinin de yaralandığını belirtti.

Tsunami uyarısı üzerine Solomon Adaları ve Fiji''de halkın bir kısmı yüksek yerlere kaçarken bir kısmı ise bulundukları yeri otobüs ve otomobillerle terk etmeye çalıştı.

DEPREM VE VOLKAN KUŞAĞINDA

Deprem, Solomon Adaları''nın Lata kentinin 81 kilometre batısında, denizin 28,7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Daha önce depremin derinliğini 5,8 kilometre olarak duyurulmuştu. Depremin ardından biri 6,6 büyüklüğünde çok sayıda artçı sarsıntı oldu. 200''den fazla adadan oluşan ve 552 bin nüfusa sahip Solomon Adaları, ''Pasifik ateş çemberi'' deprem ve volkan kuşağında yer alıyor.


11 yıl önce