|

Pet şişeyle ısınıyorlar!

Yozgat'ta kızı ve torunlarıyla perişan bir halde oturan ailenin yaşam mücadelesi dert unutturacak nitelikte. Doğalgazları kesik olduğu için torunlarını pet şişelere doldurduğu sıcak suyla ısıtan, kendisi böbrek hastası kızı kanser olan yaşlı kadın "utancımdan kimseye el açamadım" dedi.

Aa
00:00 - 11/01/2013 Cuma
Güncelleme: 18:11 - 11/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Pet şişeyle ısınıyorlar!
Pet şişeyle ısınıyorlar!

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, borcunu ödeyemedikleri için doğalgazları kesilen, bu nedenle yaklaşık bir aydır tencerede kaynattıkları suyu pet şişelere koyarak ısınmaya çalışan aileye kaymakamlık sahip çıktı.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, kızı ve torunları ile yaşayan Melek Kadıoğlu'nun (65), bir süre önce Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na yaşlılık maaşı almak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Vakıf yetkililerinin inceleme yapmak için Melek Kadıoğlu'nun (65), kızı Birsen (35), çocukları Batuhan (10) ve Melisa Şahin (7) ile yaşadığı eve gittiklerinde ailenin çok zor şartlarda hayat mücadelesi verdiklerini gördüklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

5 bin TL kira borçları var

'Sosyal hizmetler uzmanı arkadaşlarımız evi ziyarete gittiklerinde, doğalgazın borcu nedeniyle kesik olduğunu, aile bireylerinin pet şişe içerisine koydukları sıcak suyla ısındıklarını görmüşler. Ayrıca aile ev kirasını da ödeyememiş. Hasta olan bir öğrencimiz vardı, önce onu hastaneye gönderdik ve tedavisini yaptırdık. Bugün itibarıyla da ilgili firmayla görüşüp doğalgaz borcunu takside bağladık. Faizleri silinen 600-700 lira civarındaki bu borcu vakfımız ödeyecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile de görüşüp, çocuk bakım parası ödenebilmesi için çalışma başlattık.' Levent Kılıç, ailenin oturduğu evin de 5 bin lira kira borcu olduğunu belirtti.

"Utancımızdan kimseye diyemedik"

Melek Kadıoğlu da yakın akrabaları olan damadının kendilerini 4 yıl önce terk ettiğine değinerek, şunları kaydetti:

'Zamanla ev kirasını ödeyemez duruma geldik. Yaklaşık bir aydır doğalgazımız kesik. Ben de küçük tüpün üzerinde tencereyle su ısıtıyorum. Sonra bu suyu pet şişelere doldurup torunlarımın yataklarının içine koyuyorum. Hiç olmazsa bu şekilde onları biraz ısıtmaya çalışıyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Utancımızdan kimseye derdimizi açamadık. Ufak tefek işler bularak geçimimizi sağlamaya çalıştık. Sonra ben böbreklerimden hastalanınca çalışamaz oldum. Kızım da hastalandı, kanser dediler, o da çalışamıyor.' 

11 yıl önce