|

Piton 20 keçiyi yedi

Cihan
00:00 - 6/05/2008 Salı
Güncelleme: 10:19 - 6/05/2008 Salı
Yeni Şafak
Piton 20 keçiyi yedi
Piton 20 keçiyi yedi

Sri Lanka'nın Ginigathena kasabasına bağlı Ranjurawa köyünde ahıra saklanan dev piton yılanının 1 ayda 20 keçiyi yediği bildirildi. Keçilerin sahibi Sisira Kumara, hayvanların teker teker ortadan kaybolduğunu 1 ay sonra fark etmenin acısını yaşadığını söyledi.

Ahıra saklanan yılanı komşularının yardımıyla zorla dışarı çıkaran çiftçi Sisira Kumara, dev yılanı gördüklerinde dehşete düştüklerini ifade etti. Yılanı ahırdan çıkaran köylüler daha önce bu kadar büyük bir yılana bu bölgede hiç rastlanmadıklarını belirttiler. Ranjuwara polisi tarafında yapılan açıklamada, ahıra saklanarak bir ayda 20 keçiyi yiyen yılanın 6.5 metre uzunluğunda ve 85 kilo ağırlığında olduğu belirtildi.

Keçilerini kaybeden çiftçi Kumara, dev piton yılanının ahıra gece girmiş olabileceğinin tahmin ediyor. Kumara, yerel medyaya yaptığı açıklamada, keçilerinin bir bir azaldığını fark edememenin acısını yaşadığını dile getirdi. Sri Lankalı çiftçi, ailesinin tek geçim kaynağı olan ve çok sevdiği keçilerinin vahşi yılanın saldırılarından kurtaramadığına çok üzüldüğünü söyledi.

Köylülerin yakaladıkları yılanı polisin yardımıyla Yabani Hayvanları Koruma Ofisine teslim ettikleri kaydedildi. Uzmanlar bu yılanın alışılanın ötesinde çok büyük olduğunu dile getirdiler. Köylüler ise dev pitonu teslim etmeden önce hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

16 yıl önce