|

Protestoya turistik tur

Ukrayna''daki hükümetin AB Ortaklık Anlaşması''nı askıya almasıyla başlayan gösteriler farklı bir boyuta ulaştı. Başkent Kiev''deki turizm firmaları, Bağımsızlık Meydanı''nı da tur programlarına dahil etti. Ülkeye gelen turistler 80 dolarlık turlarla protestolara dahil olabiliyor.

.
00:00 - 20/12/2013 Cuma
Güncelleme: 22:49 - 19/12/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Protestoya turistik tur
Protestoya turistik tur
''TARİHİ ANLAR''A ŞAHİT OLUYORLAR

Ukrayna''daki gösterilerde 29 Kasım''daki polis müdahalesinin ardından trafiğe kapanan Kreşçatik Caddesi ve Bağımsızlık Meydanı tur programlarına dahil olmaya başladı. Kiev''in şehir merkezi, ülkeye gelen yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistler, günlüğü ortalama 80 dolarlık turlara katılarak Kiev''deki ''tarihi anlara'' tanıklık ediyor.

30 KASIM''DAN BU YANA YOL KAPALI

21 Kasım''da hükümetin Ortaklık Anlaşması hazırlık sürecini askıya almasıyla başlayan gösteriler, 29 Kasım gecesi yaşanan polis müdahalesiyle hükümet karşıtı protestolara dönüşmüştü. 2004 yılındaki ''Turuncu Devrim''e sahne olan Bağımsızlık Meydanı ve Kreşçatik Caddesi 30 Kasım''dan bu yana trafiğe kapalı. Kiev Belediyesi''nde göstericilerin başlattıkları işgal ise sürüyor.


10 yıl önce