|

Replikler yasa boğuldu

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve reyting rekorları kıran "Asmalı Konak", "İkinci Bahar" gibi dizilerin senaristi, "Adı Bende Saklı" dizelerinin sahibi Meral Okay, Sarıyer'deki evinde hayatını kaybetti.

İstanbul
00:00 - 10/04/2012 Salı
Güncelleme: 02:22 - 10/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Replikler  yasa boğuldu
Replikler yasa boğuldu

Akciğer kanseri tedavisi gören senarist ve oyuncu Meral Okay (53) vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay, dün sabah saatlerinde Baltalimanı İhsanpaşa Yalısı'ndaki evinde hayatını kaybetti. Okay'ın ölüm haberini alan sanatçı dostları ve aile yakınları, İhsanpaşa Yalısı'na akın etti. Okay'ın senaryosunu yazdığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin başrol oyuncusu Halit Ergenç, Oktay Kaynarca, gazeteci Reha Muhtar ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de taziye için gelenler arasındaydı. Okay'ın cenazesi cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan gasilhaneye götürüldü. Cenazenin evden çıkışı sırasında sanatçının yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Sanatçının akrabaları, Okay'ın ayakkabılarını adet olduğu üzere evin kapısına koydu. Bu arada, Okay'ın tedavi için evinde kullandığı bazı cihazlar da sağlık ekipleri tarafından alındı.Senarist ve oyuncu Meral Okay (53), bugün Bebek Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

EŞİ DE KANSERDEN ÖLMÜŞTÜ

Meral Okay'ın eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 42 yaşındayken pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitirmişti. Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı Sürü isimli filmle 1978 yılında sinemaya geçen Yaman Okay, 1981'de 18. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bereketli Topraklar Üzerinde filmindeki rolüyle, "En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü kazanmıştı. Son olarak "Bizimkiler" adlı dizide oynayan Yaman Okay, yakalandığı pankreas kanseri nedeniyle 1993'te hayata veda etti.


Işıl ışıl gözler hayata kapandı

Meral Okay'ın ölümü sosyal medyada tüm Türkiye ve dünya gündeminde ilk sıralarda yerini aldı. Acı haber oyuncu Ali Sunal'ın twitter hesabı üzerinden 'Meral ablayı kaybettik' twittiyle duyuldu. Sanat camiası başta olmak üzere sevenleri Okay için üzüntülerini dile getirirken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Okay'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Günay mesajında 'Uzun süredir tedavi gören değerli sanatçımızın hayat dolu ışıl ışıl gözlerinin ebediyen kapanmış olması hepimizi derinden sarsmıştır' ifadelerini kullandı.


Kaleminden reyting akan senarist

Oyuncu ve senarist Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 5 yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte TMO'nun Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100. yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. Meral Okay, 1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. İstanbul'a taşınarak Günaydın Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Meral Okay, dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. 'İkinci Bahar' dizisiyle ünlenen Okay, bir filmde yapımcılık denemesinde de bulundu. Meral Okay, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin de senaristliğini yapıyordu.





12 yıl önce