|

Sahnelerden Gazze''ye destek

Dünyaca ünlü Filistinli sanatçı kardeşler Samir, Visam ve Adnan, Gazze''de yaşanan insanlık dramını konserlerinde gündeme getiriyorlar. Genç sanatçılar Filistinli olmaktan gurur duyduklarını ve Gazzeliler''in yanında olduklarını söylüyorlar.

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 00:29 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Sahnelerden Gazze''ye destek
Sahnelerden Gazze''ye destek

Doğu müzik tarihinde üç üdiden oluşan ilk müzik grubu olarak tarihe geçen Le Trio Joubran, İsrail''in Filistinli Müslümanlara yönelik son günlerde artırdığı hain saldırıları kınadı. Açıklama yapan sanatçılar, Gazze''de insanlık dramını yaşandığını ve Müslümanların haksız yere öldürüldüğünü söyledi. Filistinli olmaktan gurur duyduklarını ifade eden sanatçılar, Filistin halkının büyük davasının yanında olduklarını belirtti. Her yerde Filistinli olduklarını haykırdıklarını dile getiren sanatçılar, Filistin halkının yıllardır maruz kaldığı zulmü dünyanın her yerinde sanatlarıyla anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

ZULÜM BİR AN ÖNCE DURMALI

Sanatçılar Filistin''in hak ettiği özgürlüğünü her yerde dile getirdiklerinin davaya destek çıktıklarını belirtti. Gazze''de öldürülen masum çocukların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden sanatçılar, zulmün bir an önce durması gerektiğini belirtti. Türkiye''nin Filistin için samimi çaba gösterdiğini dile getiren sanatçılar, Türkiye''nin Filistin''in yanında olduğunu bildiklerini sözlerine ekledi.

HER KONSERDE HATIRLATIYORLAR

Le Trio Joubran, Filistinli üç kardeş Samir, Wissam ve Adnan''dan oluşan bir ud üçlüsü. 2004''te kurulan grup, duygusal müzikleriyle Filistin kültürünü ve halkının acılarını temsil ediyor. Dünya müzik sahnesinde büyük ilgi gören Joubran kardeşler, bütün konserlerinde Filistin halkının özgürlüğünü anlatıyor. Grup bütün konserlerine Filistinli olduklarını söyleyerek başlıyor.


10 yıl önce