|

Sarayı da dinlediler

İngiliz Daily Mail gazetesinin 3 yıl boyunca ünlülerin telefon ve adres bilgileri ile sabıka kayıtlarını yasadışı yollardan elde etmek için bir özel dedektife 143 bin sterlin ödediği iddia edildi. Dinlenenler arasında Birleşik Krallık tahtının ikinci sıradan varisi William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate ile kız kardeşi Pippa da var.

00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:32 - 29/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Sarayı da dinlediler
Sarayı da dinlediler
3 YILDA 143 BiN STERLiN ÖDEDi

ITV News'un yaptığı ve Guardian'ın aktardığı incelemeye göre; Daily Mail, haber değeri taşıyan bazı önemli isimlerin gizli bilgileri için para karşılığı özel bir dedektifle anlaştı. Daily Mail, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu 168 yıllık News of the World'un sonunu getiren telekulak skandalında gazetelere gizli bilgi servis eden özel dedektifler arasında bulunan bir isim öne çıktı: 'Motorman' lakaplı Steve Whittamore.

İddiaya göre; Daily Mail çalışanları, 2000-2003 yılları arasında günde en az bir kez özel dedektif Whittamore ile bağlantı kurdu. 3 yıl boyunca Whittamore ile bin 728 kez talepte bulunduğu ileri sürülen gazete, 143 bin sterlin gibi bir meblağ ödedi.


Middleton kardeşler hedefte

65 sterlinden 500 sterline kadar uzanan fiyatlar haberin değerine göre de değişiyordu. Daha önceki soruşturmalarda, Daily Mail'in Whittamore'dan 982 kez talepte bulunduğu ifade edilmişti. Ancak ITV News, 2003 yılında tutuklanan Whittamore'un defterleri üzerinde yaptığı incelemeyle bu sayının neredeyse 2 katı olduğunu ortaya koydu.

Gazetenin hedefindeki kişiler arasında Cambridge Düşesi Kate ve kardeşi Pippa Middleton da bulunuyor. Sendika lideri Bob Crow, İngiltere Milli Futbol Takımı oyuncuları, cinayet kurbanı Holly Wells'in babası ve şarkıcı Charlotte Church de adı geçen isimlerden.



12 yıl önce