|

Serdar Ortaç'a Ahmet Kaya protestosu

Manisa''da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Serdar Ortaç konserinde, seyirciler arasındaki bir kişinin Ahmet Kaya posteri açması üzerine olaylar çıktı. Ortaç, konseri yarıda bırakarak sahneyi terk etti.

Cihan
00:00 - 30/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 09:21 - 30/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Serdar Ortaç'a Ahmet Kaya protestosu
Serdar Ortaç'a Ahmet Kaya protestosu

Cumhuriyet Meydanı''nda kurulan platformda önce Hakan Doğanay, ardından Serdar Ortaç sahneye çıktı. Ortaç, "Karabiberim" şarkısını söyleyeceği sırada bir kişinin Ahmet Kaya posteri açması üzerine seyirciler arasında arbede çıktı. Sahneye taşlar atıldı, birisi dansçıyı yaralarken Ortaç, "İkinci taş gelene kadar şarkı söylemeye devam edeceğim." dedi. Bu sırada sahneye çatal, taş ve şişe atılmaya devam edilince "Beş dakika ara veriyorum." diyen Ortaç, sahneden inerek arabasına binip meydandan ayrıldı.

Konserin yarıda kesilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutluyoruz. Ben buraya alana geldiğimde, bu tür provokasyonların yapılması üzüntü vericidir. Bütün Manisalıya bu mal edilemez. Bunu yapanları kınıyorum. Bu çekememezliktir. Bu, cumhuriyeti kabul edememezliktir." şeklinde konuştu.

Valilikle yapılan görüşmede güvenlik sağlanamayacağının belirtilmesi üzerine konserin iptal edildiği öğrenildi. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki Muraz Boz konseri de benzer bir olayın çıkması sebebiyle iptal edilmişti.

10 yıl önce