|

Ses var görüntü yok!

Hadise'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda giydiği kıyafet tepki topladı. Modacıların ortak görüşü: "Tasarım bile değil. Dansöz elbisesinin dejenere olmuş şekli"

00:00 - 14/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:13 - 13/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Ses var görüntü yok!
Ses var görüntü yok!

Hadise'nin Gizia markalı Eurovision kostümü olay yarattı. Milano'dan getirtilen özel kumaştan iki parça olarak hazırlanan, kenarları altın ve Swarovski taşlarla süslü kırmızı kıyafet, modacılardan geçer not alamadı. Yarı final elemelerinde finale kalmayı başaran Hadise, yarışma öncesi çok hasta olduğunu ancak mucize sayılacak şekilde iyileştiğini söyledi. Hadise, finale kalmasının ardından Rusya'ya has matruşkalara yerleştirilen finaldeki yarışma sırası numaralarının çekilişine besmele çekerek, Türk izleyicilerin yoğun alkışları arasında katıldı. Finaldeki şarkı söyleme sırası 18 çıkan Hadise, "ilk 9'u çiftledik ve 18 olduk" dedi.

İÇİMDE BİR ŞÜPHE VARDI

Hadise, Eurovision'a katıldığında, finale çıkanların arasında birinci olmanın aklına bile gelemeyeceğini belirterek, "hatta finale yükseleceğimden bile şüpheliydim, çünkü, Eurovision bir yarışma ve ne kadar iyi olursan ol, bir yarışmanın sonucu belli değildir" diye konuştu. Hadise, "Türkiye'nin adı ilk olarak açıklanınca çok şaşırdık, ve 'aa, öyle mi' dedik. Ülkemi finalde temsil edeceğimden çok mutluyum. Ancak hiç duygulanmadım; şaşırmam ile anlamam aynı ana denk geldi. İlk kez bir yarı final yarışmasında Türkiye'nin birinci olarak finale yükselmesi beni çok gururlandırdı." dedi.


Suikast girişimi engellendi

Rus basını, Moskova'daki '54'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda dün yapılan yarı finalde büyük bir facianın önlendiğini, suikast hazırlığının Rus gizli servisi FSB tarafından ortaya çıkarıldığını yazdı. Eurovision ilk yarı final elemelerinin yapıldığı Olimpiskiy Spor Kompleksi'nde Rus gizli güvenlik servisi FSB, kimlikleri tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından planlanan suikast hazırlığını ortaya çıkardı. Rus 'Life.ru' haber sitesinin verdiği habere göre operasyon yarışmanın başlamasından birkaç saat önce saat 19.30 sıralarında yapıldı. Spor kompleksinin yanında, FSB yetkilileri polietilen madde yüklü bir kutu ve 9 milimetrelik 6 kurşun buldu. Gelen operasyon-tahkikat kurumu yetkilileri incelemelerde bulunurken, FSB bu ortaya çıkarılan mühimmatla yarışmacı sanatçılardan birine suikast yapılmak istendiğini düşünüyor. Kapsamlı soruşturma sürüyor. Suikastın hedefi konusunda açıklamada yapılmadı.



15 yıl önce