|

Şeyh Hayrettin Özülüp hayatını kaybetti

Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden ''Şeyh Hayrettin Özülüp'' ramazan umresi sonrası geçirdiği rahatsızlık nedeni ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İha
00:00 - 5/08/2014 Salı
Güncelleme: 08:46 - 5/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Şeyh Hayrettin Özülüp hayatını kaybetti
Şeyh Hayrettin Özülüp hayatını kaybetti

Şeyh Hayrettin Özülüp''ün naaşı, Medine''de Mescidi Nebevi''de kılınan cenaze namazının ardından Cennetül Baki mezarlığına defnedildi.

Hayrettin Özülüp, Kur''an ve Sünnetten asla taviz vermeyen, en zor şartlarda ve iş hayatında bile sünnet-i seniyye''yi asla terk etmeden Konya Ereğli Meslek Lisesini bitirdikten sonra Türkiye ve Almanya''daki muhtelif fabrikalarda Torna tesviye ve Elektrik teknisyeni olarak görev yaptı.

Gençlik yıllarından itibaren İstanbul''un manevi önderlerinden feyz alan Hayrettin hoca efendi 1960''lı yıllarda 20 yaşlarında iken Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Mehmet Zahid Kotku (k.s) hazretlerine intisab ederek uzun yıllar İskenderpaşa''da hocasının manevi eğitim ve terbiyesi altında yetişti.

1976 yılında hocasından aldığı eğitim, manevi terbiye ve icazetle Almanya ''ya giderek 40 yılı aşkın bir süre başta Berlin ve Bönen bölgesi olmak üzere Avrupa''nın bir çok bölgesindeki gençlerimizin ve gurbetçilerimizin dini ve ahlaki çöküntüden etkilenmemeleri noktasında verdiği vaaz ve nasihatlerle manevi ve tasavvufi eğitim almalarında rehberlik ederek Avrupa Milli Görüş Teşkilatları ve benzeri sivil toplum ve manevi birlikteliklerin kurulması ve teşkilatlanmasına destek oldu.

Hayatının büyük bir kısmını, Allah yolunda hizmete adayarak, İstanbul, Niğde, Kırşehir, Kayseri, Ankara, Amasya ve Sinop illerindeki kardeşlerini irşad etmek ve manevi eğitimleri ile yakından ilgilenmek amacıyla bir dizi ziyaretlerde geçiren şeyh Hayrettin Özülüp, son yıllarda Niğde ili Sazlıca beldesine yerleşerek toplumun her tabakasından insanla yakından ilgilenmiş, hem istanbul''da hem de Orta Anadolu ve çevre vilayetlerde manevi şuur ve ibadet aşkının yerleşmesi için büyük gayretler göstermiş, manevi gözetimi altındaki talebelerini ve müridlerini çok büyük bir manevi sevgi, şefkat, sabır ve tahammülle yetiştirmişti.

10 yıl önce