|

Silahlı soyguncuyu baltayla kovaladı

New York'ta kasiyerlik yapan Türk kızı Hafize, kendisine tabanca doğrultan soyguncuya tezgahın altından çıkardığı baltayla karşılık verdi. Soyguncu arkasına bakmadan kaçtı

00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:58 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Silahlı soyguncuyu baltayla kovaladı
Silahlı soyguncuyu baltayla kovaladı

New York'un Long Island bölgesinde, kasiyer olarak çalıştığı süpermarketi soymak isteyen maskeli ve silahlı soyguncuyu baltayla kovalayıp süpermarketin soyulmasın engelleyen 27 yaşındaki Türk Hafize Şahin kahraman ilan edildi. New York Post, New York Daily News ve Newsday gazeteleri, genç kızın küçük cüssesine rağmen çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini yazdı. Silahlı ve maskeli soyguncunun, Hafize'nin tezgahın altından çıkardığı baltayı salladığını görünce hemen dışarı kaçtığı ifade edildi.

PARAYI ASLA VERMEZDİM

Yaklaşık 1.60 boyunda ve 45 kilo ağırlındaki Hafize Şahin'in çelimsiz yapısına aldırmadan maskeli soyguncuyu kovalaması, çalıştığı Montauk Highway in Brookhaven adlı marketin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye tesbit edildi. Hafize, "O an kendi kendime parayı asla vermeyeceğim diye düşündüm. Silahın sahte olabileceği aklıma geldi ve hemen tezgahın altındaki baltayı alıp salladım” diye konuştu.


16 yıl önce