|

Sinemada müthiş üçleme

Türk yapımcılar, Allah'ın kılıcı Halid bin Velid'i izleyici ile buluştururken, Hollywood da çekimlerine Temmuz'da başlayacağı ve Russel Crowe'un Hz. Nuh'u oynayacağı "Noah" adlı filmle büyük tufanı büyük bir prodüksiyonla beyaz perdeye taşıyor. Hafta başında vizyona giren Arap yapımı 'Kara Altın' ise "oryantalist Arap algısını" yerle bir ediyor.

Orhan Turan
00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 02:30 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Sinemada  müthiş üçleme
Sinemada müthiş üçleme

Biri Holywood, diğeri Türk ve sonuncusu Arap yapımı olan sinema projeleri, İslam tarihine ve Arap Baharı'na ışık tutacak. Ünlü yıldız Russell Crowe'un başrolde olduğu 'Nuh', Hz. Nuh'un kutsal çağrısını ve tufanı beyaz perdeye taşırken, Fida Film'in yapımcılığını üstlendiği 'Allah'ın Kılıcı: Halid Bin Velid' İslam tarihinin en büyük komutanının öyküsünü anlatacak.

Arap yapımcı Tarak Ben Ammar'ın 1930'larda batılıların Arap petrolünü sömürme çabalarının anlatıldığı 'Kara Altın' ise oryantalist Arap ezberini yerle bir ediyor. Kara Altın 27 Nisan'dan itibaren izleyiciyle buluşurken, diğer iki film 2013 ve 2014'te vizyona girecek

HOLYWOOD TUFANI ANLATACAK

İlk film Holywood'dan. Kur'an'ın yanı sıra tüm kutsal kitaplarda aynı anlatımlarla geçen 'Nuh Tufanı'nda, Nuh Peygamber'in ilahi çağrısı ve o çağrıya kulak tıkayanların, dağları bile suya gömen tufanla nasıl yok oldukları anlatılıyor. Russell Crowe, Paramaunt ve New Regency tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek yapımın çekimlerine Temmuz'da başlanacak. Filmde Hz. Nuh'a inanmayan inkârcı karakteri ise Liam Neeson canlandıracak. Yönetmenliğini de 'Siyah Kuğu' ile Oscar'a aday gösterilen Darren Aronofsky'nin yapacağı filmin açıklanan vizyon tarihi ise 28 Mart 2014... Filmde, Hz. Nuh'un, tufandan korunmak için gemi inşaa etmesi ve tüm canlıların erkek ve dişisini toplayarak tufandan korunması, peygambere en yakın kişilerin de kaçtıkları yüksek tepeliklerde yok oluşu anlatılacak.


Allah'ın Kılıcı Halid 2013 yılında vizyonda

Vizyonda kaldığı ilk 10 haftada 6.5 milyon izleyici ile 'en fazla izlenme ve gişe yapan filmi' olma rekorunu kıran Fetih-1453'ün yapımcı firması Fida Film, bu defa yine İslam tarihi açısından önemli bir ismin hikayesini perdeye taşıyor. 'Allah'ın Kılıcı: Halid Bin Velid' adlı proje gelecek sene vizyona girecek. Çekim hazırlıklarının başladığı film, Türkiye ve Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa'da da gösterime girecek.


Arap ezberini bozacak film

Batı dünyasının bilindik 'Arap algısını' bozacak sonuncu film ise, yapımcılığını Tarak Ben Ammar'ın üstlendiği "Kara Altın"... Çekimleri Tunus'ta devam eden film, batının Ortadoğu'da petrole ilk göz diktiği dönemlerde verilen mücadeleyi anlatıyor.




12 yıl önce