|

Sıra sıra acı

.
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 20/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Sıra sıra acı
Sıra sıra acı

Bosna''daki savaşta ülkenin kuzeybatısındaki Priyedor''da öldürülen ve ülkenin en büyük toplu mezarı olan Tomaşitsa''dan geçen yıl çıkartılan kurbanlardan kimlik tespiti tamamlanan 284''ü, düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

RUHSUZ DÜNYANIN ÇİRKİN YÜZÜ

Priyedor''un Kozarats beldesindeki ''Bratstvo'' Stadyumu''nda düzenlenen törene, şehit yakınlarının yanı sıra yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazoviç, bugün bir kez daha ''şehitler vadisi''nde, Priyedor''da katledilen kurbanları acı ve hüzünle mezarlarına defnetmek üzere bir arada olduklarını belirtti. Kısa bir süre önce Srebrenitsa''da, Vlasenitsa''da, Zvornik''te katledilen kurbanları son yolculuklarına uğurladıklarını hatırlatan Kavazoviç, ''Burada soykırım yapıldı. Burada yapılanlara inanamadık. Tomaşitsa, bugün de ruhsuz dünyanın, onun çirkin yüzünün resmidir'' şeklinde konuştu.

ALTI OĞUL BİRDEN

Priyedor''daki katliamda hayatını kaybeden altı oğlu ve eşini defneden Hava Tatareviç, oğullarını ve eşini son kez evden alınıp götürüldükleri 23 Temmuz 1992 tarihinde gördüğünü, bugün, 22 yıl aradan sonra onları son yolculuğuna uğurladığını söyledi.

HALİMİZİ ALLAH BİLİR

Oğullarının ve eşinin yan yana defnedildiğini anlatan Tatareviç, ''Onları bulup, gerektiği gibi defnedebildiğim günü görebildim.Nasıl duygular içinde olduğumu bir ben bir de Allah bilir sadece.

Bir anne için bir oğlunu kaybetmek bile büyük acıyken, ben tam altı oğlumu kaybettim'' diye konuştu.

Reis-ul Ulema Husein Kavazoviç''in, 283 Boşnak şehit için toplu cenaze namazı kıldırmasının ardından şehitler, köy mezarlıklarında yakınları tarafından toprağa verildi.

Hava Nine, Bosna''da trajedinin sembolü

Bosna''daki ''acı ve trajedinin sembolü'' haline gelen 76 yaşındaki Hava Tatareviç de 23 Temmuz 1992 tarihinde Sırplar tarafından evinden alınan ve bir daha haber alamadığı altı oğlu ve eşini de toprağa verdi.

10 yıl önce