|

Su üstünde koştular

Samsung ve National Geographic Channel işbirliğiyle gerçekleştirilen su üzerinde yürüme etkinliğinin ilki İstanbul Optimum Outlet'te gerçekleşti. Ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Aa
00:00 - 28/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:55 - 27/05/2011 Cuma
Yeni Şafak
Su üstünde koştular
Su üstünde koştular

National Geographic Channel Türkiye ekibi Samsung işbirliğiyle, bilimi ve teknolojiyi bir araya getiren aynı zamanda oldukça eğlenceli bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikte katılımcılar bugüne kadar imkansız olduğu düşünülen su üzerinde yürümeyi deniyorlar. Suyun içerisine belli bir miktarda nişasta karıştırıldığında su hem sıvı hem katı formu bir arada gösterebiliyor.

Suyun üzerinde durduğunuzda batıyorsunuz, ıslanıyorsunuz ve yüzebiliyorsunuz ancak belli bir hızla suyun üzerinden geçtiğinizde su katı formunu alıyor ve su üzerinde yürüyebiliyor ya da koşabiliyorsunuz. National Geographic Channel "Live Curious" sloganıyla insanları merakla yaşamaya, araştırmaya, deneyimlemeye, öğrenmeye ve böylelikle daha fazla bilmeye yönlendirmeyi amaçlıyor. Denemelere katılan ziyaretçiler ise bu anı fotoğraflayarak sosyal paylasım sitelerinde paylaşıyor.


13 yıl önce