|

Suriyelilerin bayramlık sevinci

Malatya'da Fatih Köyü'ndeki konteyner kente yerleştirilen Suriyeliler, Ramazan Bayramı öncesinde açılan giyim marketten vvvalabiliyor.

Aa
00:00 - 7/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:47 - 7/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Suriyelilerin bayramlık sevinci
Suriyelilerin bayramlık sevinci

Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriyelilerin kıyafet alabilmesi için Malatya'daki konteyner kentte giyim market açıldı. İş adamlarının bağışlarıyla alınan kıyafetler, burada Suriyelilerin beğenisine sunuldu. Sayıları 5 bin 800'ü bulan Suriyelilerin tamamına buradan kıyafet yardımı yapılması hedefleniyor. Kıyafet yardımlarının bayramın 3. gününe kadar sürmesi hedefleniyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler de Suriyeliler için giysi yardımı yapacak. Bu yardımlar da giyim market aracılığıyla hak sahiplerine dağıtılacak.

Suriyelilerin ayrıca gıda ihtiyaçlarını giderebilmesi için konteyner kente Malatya Belediyesine bağlı Esenlik Şirketi tarafından süpermarket açıldı. Suriyelilere burada alışveriş yapmaları için kart verildi. Her hafta kartlarına 25 liralık alışveriş yapacak kadar puan yükleniyor ve Suriyeliler bu kartlarla süpermarketten alışveriş yapıyor.

Giyim markette kendisine kıyafet beğenen Dua Sabri Kurdi (13) isimli çocuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, giyim market açılmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz" dedi.

Kadınlardan Kuzi Abdulhadi de giyim market açılması dolayısıyla yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Çok güzel, çok mutluyuz. Bu imkanı sunanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

11 yıl önce