|

Tam 5 tane boynuzu var

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bir yıl önce doğan 5 boynuzlu koyun ilgi çekiyor.

Aa
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:51 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tam 5 tane boynuzu var
Tam 5 tane boynuzu var

İlçeye bağlı Yaylacık mezrasında besicilik yapan İsmail Birlik'e ait ahırda geçtiğimiz yıl dünyaya gelen koyun, 5 boynuzuyla görenleri şaşırtıyor.

Birlik, yaptığı açıklamada, normal doğumla dünyaya gelen koyunun başının sağında 3, sol kısmında ise 2 boynuzu bulunduğunu belirtti.

Sağlıklı şekilde yaşamını sürdüren koyunun çok sayıda ziyaretçisi olduğunu ifade eden Birlik, "Doğduğu zaman boynuzları görünmüyordu. Biraz büyüdükten sonra anladık ki 6 boynuzu var. Daha sonra bir boynuzu kırıldı 5'i kaldı. Koyunun annesi de 3 boynuzluydu. Bu koyunum da diğerleriyle arazi çıkıyor, herhangi bir sağlık problemi yok. Şu an yaşı küçük olduğundan boynuzları fazla büyümedi" dedi.

Veteriner hekim Metin Kızılkaya da koyunların boynuzlu doğmasının nadir rastlanan bir olay olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Koyunun boynuzlu doğmasından öte 6 boynuzla doğması bu ırktaki genetik kodların bozulmasıyla meydana gelir. Bu durum genellikle geyik gibi hayvanlarda ortaya çıksa da besi hayvanlarında da ortaya çıkabilir. Sağlık yönünden bir engeli yok. Sol tarafındaki bir boynuzu sadece fazla uzayarak gözünün önünü kapatabilir. Daha sonra uzayan boynuz kesilip koyunun normal yaşantısına devam etmesi sağlanabilir."

10 yıl önce