|

Tren yolcularına egzersiz dersi

Cihan
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 14:41 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Tren yolcularına egzersiz dersi
Tren yolcularına egzersiz dersi

Sağlık Bakanlığı, bayram tatili öncesinde başlattığı kampanyayla yolculukta hareketsizliğin yol açacağı sağlık sorunlarına dikkat çekecek.

Sağlık Bakanlığı, Devlet Demiryolları ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yaşamın Her Alanında Fiziksel Aktivite' kampanyası Ankara Gar'da başlatıldı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hareketsiz bir yaşamın yol açtığı sağlık sorunları konusunda halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen kampanyanın 'Yolculukta Egzersiz' programı çerçevesinde, uzun süreli hareketsiz ve sabit pozisyonda yapılan yolculukların insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekiliyor.

Programın demiryollarında yürütülen bölümünde, trenlerde çeşitli materyaller dağıtılarak yolculuk sırasında uygulanabilen egzersizler tanıtılacak. Egzersizin sağlığın geliştirilmesinde önemli bir faktör olduğu belirtilerek, 'her gün en az yarım saat egzersiz yapmak birçok hastalıktan korur' mesajı verilecek. Kampanya çerçevesinde Ankara Gar'da yolculara ücretsiz testler de yapılacak.


15 yıl önce