|

Türkiye 2013''te rekorlara koştu

Türkiye''de bu yıl birbirinden ilginç rekorlar kırıldı. Dünyanın en büyük resim mozaiği, bir saat içinde en fazla organ bağışı, en kalabalık DNA sarmalı oluşturma bunlardan bazıları.

.
00:00 - 1/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:41 - 31/12/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkiye 2013''te rekorlara koştu
Türkiye 2013''te rekorlara koştu

Türkiye bu yıl, dünyanın en büyük resim mozaiği, bir saat içinde en fazla organ bağışı, bir dakikada yüzüyle en fazla top çevirme, en kalabalık DNA sarmalı oluşturma, en kalabalık pilates gösterisi ve sırt sırta bir dakikada topu yere düşürmeden sektirme gibi birbirinden ilginç 11 rekorla Guinness Dünya Rekorlar Kitabı''na girdi.

ÜNİVERSİTE DE VAR VATANDAŞ DA

Türkiye''de bu yıl Guinness dünya rekorları arasına giren rekorlar şöyle:

- Bir saat içinde en fazla organ bağışı rekoru: Daha önce Çin''e ait olan rekor 7 dakikada 475 organ bağışıyla kırıldı.

- Dünyanın en büyük resim mozaiği rekoru: Adana''da 1111.78 metrekare büyüklüğündeki resim mozaiğiyle Guinness Dünya Rekorlar Kitabı''na girmeye hak kazandı.

- Bir dakikada yüzüyle en fazla top çevirme rekoru: İstanbul''da, Arjantinli Victor Rubilar, bir dakikada futbol topunu yüzünde 35 defa çevirerek yeni rekorun sahibi oldu.

- Dünyanın en büyük kazağı rekoru: Enerji tasarrufuna dikkati çekmek için BATİAD tarafından dünyanın en büyük kazağı üretildi.

- En kalabalık pilates gösterisi rekoru: Denizli''de ücretsiz pilates kurslarına katılan 3 bin 486 kadın, aynı anda pilates yaptı.

- En büyük paketlenmiş ürünlerden oluşan teşhir alanı rekoru: Tokat''taki tek bir mağaza içerisinde 11 bin 600 adet ürün sergilendi.

- Sırt sırta bir dakikada topu yere düşürmeden sektirme rekoru: İngiliz Billy Wingrove ve Jeremy Lynch, sırt sırta verip bir dakikada topu yere düşürmeden 125 kere sektirdi.

- DNA sarmalı rekor denemesi: Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü''nün organizasyonuyla, DNA''nın keşfinin 60. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen denemede 3 bin 34 kişiyle rekor kırıldı.


10 yıl önce