|

Türkiye'nin ilk pandaları geldi

Kocaeli''nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yeni sakinleri Kızıl Pandalar Hala ile Lale''ye ev sahipliği yapacak. Sevimli pandalar, Danimarka Kopenhag''da bulunan bir hayvanat bahçesinden uzun bir yolculuğun ardından Darıca''daki barınağına yerleşti.

İha
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:22 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye'nin ilk pandaları geldi
Türkiye'nin ilk pandaları geldi

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü ve Veteriner Hekim Yücel Yılmaz yaptığı açıklamada, "Kızıl pandalarımız Hale ile Lale uzun bir yokculuktan sonra Danimarka Kopenhag''da gelerek parkımıza yerleşti. Henüz bir yaşında ve ikisi de dişi, erkek için arayışlarımız devam ediyor. Nadir bulunan bir tür olduğu için bulmak zor. Kısa zamanda bulup üremelerine katkıda bulunacağız.

Türkiye''de ilk defa parkımızda bulunuyor bu hayvanlar. Başka bir yerde yok. Maalesef birçok hayvanda olduğu gibi insanlar bunlarında yaşam alanlarını yok ettiği için nesilleri tehlike altında. O yüzden bu ender türü getirip ona doğal bir ortam oluşturup üremelerine katkı sağlayacağız.

Genelde serin iklim hayvanı bunlar, çok aşırı sıcak için klimalı alan yaptık. Şimdilik akşamları dışarıya bırakacağız, havalar biraz daha serinlemeye döndüğünde gündüzlerde dışarı bırakacağız çünkü 25 derecenin üstünde biraz rahatsız olabilirler. Besin kısmına gelince, onlar için burada bambulardan oluşan bir bahçe oluşturduk. Bunun dışında meyve sebze ve et ağırlıklı besleniyorlar yani her türlü yemeği yiyebilen bir canlı" dedi.

Kızıl pandalar için yaşam alanlarına uygun küçük bir bambu ormanı ve şama alanı hayata geçirildi.

10 yıl önce