|

Uçan nineler

İskoçlu Peggy ile Amerikalı Mary'nin bir derdi var: "Yamaç paraşütü yapan en yaşlı kadın" olarak Guinness Rekorlar kitabına girmek. Önce Peggy 100. yaş gününde göklerde süzüldü, ardından Mary atladı, ve en son geçen cumartesi Peggy 104 yaşında yeniden göklerdeydi.

00:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:04 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Uçan nineler
Uçan nineler
ÖNCE PEGGY BAŞLATTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan 104 yaşındaki İskoç Margaret (Peggy) McKenzie McAlpine, paraşütle atlayarak, "yamaç paraşütü yapan en yaşlı kadın" unvanını geri aldı. KKTC'de 4 yıl önce 100. doğum gününde ilk uçuşunu yaparak, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Peggy, geçen yıl bu unvanını 101 yaşındaki Mary Hardison'a kaptırmıştı.

REKOR ESKi SAHiBiNDE

Peggy, geçen cumartesi günü yamaç paraşütü pilotu Özgür Gökaşan ile St. Hilarion'dan havalanarak, Girne'ye bağlı Karaoğlanoğlu'na indi. Peggy ve arkadaşları, bu başarıyı küçük bir parti vererek kutladı. İniş sırasında Guinness Rekorlar Kitabı için atlayışa şahitlik eden İngiltere'den Lord Ken Maginnis, Girne St. Andrew Kilisesi Papazı Richard Frost ve KKTC Cumhurbaşkanlığı eski Müsteşarı Ergün Olgun hazır bulundu.

12 yıl önce