|

Umrecilerin yeni gözdesi: Yanbu

Umre için gidilen kutsal topraklarda, Mekke ve Medine ulaşımında havaalanında bekleme çilesine maruz kalan vatandaşlar artık ilk olarak Yanbu''ya uçuyor.

.
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Umrecilerin yeni gözdesi: Yanbu
Umrecilerin yeni gözdesi: Yanbu

Suudi Arabistan''a umre için gelenler artık Türk Hava Yolları''nın (THY) yeni kapılarından biri olan Yanbu kentinden ister Medine''ye isterse Mekke''ye karayoluyla bir kaç saat içerisinde ulaşabiliyor. Mekke ve Medine''ye olan yakınlığı ile konforlu ve hızlı hizmet veren yeni havalimanının da katkısı ile Yanbu, saatleri bulan bekleme problemi nedeniyle Cidde ve Medine havalimanlarına alternatif olarak son zamanlarda umre yolcuları tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

İHRAM KOLAYLIĞI

Yanbu ayrıca Bedir Şehitliği ziyareti ve ihram kolaylığı konusunda da çeşitli avantajları ile umre yolcularının gözdesi olmaya başladı. Yanbu, umrecilerin saatler öncesinden İstanbul''da ihrama girme mecburiyetini ortadan kaldırıyor.

MERCAN KAYALIKLARI

Özellikle umre ziyaretçilerinin gözde mekanlarından olan, Peygamberimiz Hazreti Muhamed''in bulunduğu ve savaştığı Bedir''e Yanbu üzerinden çok rahat bir şekilde gidebiliyor. Yanbu aynı zamanda bir Kızıldeniz şehri. Bakir sahilleri, eşsiz mercan kayalıkları ve deniz güzelliğiyle de tatil için ideal.


11 yıl önce