|

Ünlülerden Marmaray yorumları

'Asrın projesi' Marmaray, dün coşkulu bir törenle açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi 'Çin ile Londra'yı birbirine bağlayacak' olan proje hakkında ünlü isimler 'Hayaldi gerçekleşti' derken birbirinden olumlu görüşlerini Yeni Şafak okurları için paylaştılar.

Begüm Çelikkol
00:00 - 30/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:19 - 30/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Ünlülerden Marmaray yorumları
Ünlülerden Marmaray yorumları
Adnan Şenses:

Marmaray için 'Asrın projesi' demek yeridir. Vatandaş olarak baktığımızda, tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Yapanlardan Allah razı olsun diyelim. Bu projenin hayata geçmesinden ötürü gurur duyduğumu da belirtmek isterim. İstanbul trafiği için çok olumlu bir proje olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Özellikle projem komple tamamlandığında trafik sorunu bitecektir. İnsanlar evinden çıkıp rahatlıkla gideceği yere ulaşacaktır.

Acun Ilıcalı:

Hem yayalar hem de araçlar için çok iyi bir proje olduğunu düşünüyorum. Çok olumlu buluyorum. Özellikle köprünün Ortaköy çıkışı çok yoğun oluyor. Bu bölgeleri de çok rahatlatacak. Köprü trafiği de bu sayede rahatlayacak. Vatandaşlar da rahatlıkla ulaşımını sağlayacak. Özellikle proje tamamen bittiğinde bu projenin ne kadar hayırlı olduğunu hep birlikte göreceğiz. Otomobiller için olanı da en kısa zamanda bekliyoruz.

MUAZZAM BİR PROJE
Hülya Koçyiğit:

Muazzam bir proje olduğunu söylemek isterim. Çok da anlamlı. İki kıtayı birleştiriyor olması büyük bir anlam. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Marmaray, Çin'den Londra'yı bağlayacak. Tabii ki Cumhuriyetimizin 90. yılına yetişmiş olması da projeye ayrı bir güzellik katıyor. İstanbul trafiğine yağacağı katkı her türlü zahmete değdiğini gösteriyor. Bu nedenle bunu düşünenleri, projede çalışanları, proje için emek veren herkesi bir vatandaş olarak takdir ediyorum.

Edibe Sözen:

Marmaray Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi. Ulaşım için hem çok güzel hem de iyi bir teknoloji. Bence en başarılı proje. Emeği geçenlere, çalışanlara, projeyi düşünüp hayata geçiren herkese bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

Diyetisyen Murat Topoğlu:

Marmaray olması gerekn bir şeydi ve oldu. Hem Marmaray hem de 3. Köprü projesini çok olumlu görüyorum. Özellikle de toplu taşıma bir şehir için çok önemli. Günde 1 milyon yolcu toplu taşıma kullanıyor. Vatandaşlarımız için güzel bir olay. Bunun otomobiller için olanı da yapılacaktır diye düşünüyorum. Mesela Marmaray gibi bir tüp geçit olacak ve 3 geliş- 3 gidişli şeritler olacak. Trafik sorunumuz bir nebze de olsa azalır bu şekilde.

Yılmaz Vural:

Tabii ki çok önemli bir proje. Bunu yaşarken görmüş olmak beni çok mutlu etti. Bu bir hayaldi bizim için gerçekleşti çok şükür. Bu proje gelişmişliğin bir göstergesi. Ülkemiz için hem ekonomik hem de yaşam kolaylığı anlamında çok önemli bir proje gerçekleşmiş oldu.

PARİS GİBİ
Muammer Yıldız:

Marmaray, gerçekten Asrın Projesi olmayı fazlasıyla hak ediyor. İstanbul'un en önemli sembollerinden birisi Boğaziçi köprüsüydü. Bunun yanına yine Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Boğaz'a takılan bir inci gibi yeni bir sembol daha eklendi: Marmaray. Ülke olarak çok gururluyuz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Trafik sorununun çözülmesinde önemli bir katkı sunacaktım diye düşünüyorum. Özellikle sabah ve akşam iş saatlerinin bitişi ve okulların dağılmasıyla yaşanılan yoğunluk azalacaktır inşallah.

İbrahim Tatlıses:

Marmaray'ımız da bugün açıldı. Proje için emeği geçen herkese çok teşekkürler. Hayırlara vesile olur inşallah.

Sevda Ferdağ:

'Marmaray' deyince aklıma Paris geliyor. İstanbul Paris gibi olacak. Biraz geç de olsa çok güzel bir proje. İnşallah trafik yoğunluğu açısından da iyi olacak. Yaşamak lazım. Cumhuriyet'imizin 90. Yıldönümüne gelmesi de ayrı bir şey. Marmaray da inşallah kazasız belasız yoluna gider.

Yıldız Ramazanoğlu:

Çok önemli bir proje. Yıllarca özellikle İstanbul trafiğinin acılarını, yol açtığı zaman kaybının insan hayatına maliyetini yaşadık. Gittiğimiz Avrupa ülkelerindeki raylı sistemlerin sağladığı kolaylığa gıpta ettik. NY Londra gibi şehirlerin metrolarını Türkiye daha Cumhuriyetin başında gerçekleştirmesi gerekirken ideolojik kavgalar buna elvermedi. Belki de zihniyet, teknik ve modern şehir birikimimizin vakti saati ancak geldi. Hükümeti Başbakanı ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Tabii ki boğaz gemisiyle ya da rüzgarı duyarak köprüden geçmenin ayrıcalığı bambaşka ama hız şehri olan bir metropolde metro ve raylı sistemler kaçınılmaz bir zorunluluk. Marmaray da kaçınılmazdı.

10 yıl önce