|

Uyuşturucu karteliyle siper savaşı!

Meksika'da ordu ve polisin uyuşturucu kartellerine karşı birlikte düzenlediği operasyonlarda kartel üyesi silahlı güçlerle yaşanan sıcak çatışmalarda dün 4 kişi öldü

Ap
00:00 - 9/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 9/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Uyuşturucu karteliyle siper savaşı!
Uyuşturucu karteliyle siper savaşı!

Güney Amerika ülkelerinde son zamanlarda sıklaştırılan uyuşturucu operesayonları giderek bir iç savaş görüntüsü almaya başlıyor. Özellikle Brezilya, Kolombiya ve Meksika'da'ki büyük uyuşturucu kartelleri ordu ve polisin katıldığı operasyonlara karşı silahlı saldırılarını arttırdılar. Meksika da bu savaştan en çok payını alan ülkelerden birisi. Ülkeden n binlerce asker, polis ve özel birliklerin katıldığı dev operesyonlarla büyük kartellere darbe vurulmaya çalışılıyor.


Önceki gün Meksika'nın başkenti Meksiko City'nin Apatzingan bölgesinde ordu ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlarda 1'i kadın olmak üsere 4 kişi hayatını kaybetti. Polis yetkilileri uyuşturucu kartellerine yönelik bir baskın sırasında kartel üyesi silahlı milislerin askerlere ateş açması sonucu çatışmanın çıktığını bildirdiler. Yetkililer, çatışmaların yakın mesafede sürdüğü ve daha çok bir şehir içi iç savaş görtünüsünü andırdığını ifade ettiler.


17 yıl önce