|

Vatandaşlar Suriyelilere evlerini açıyor

Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, Suriyelilere ait iş yeri ve araçlarına zarar veren gruba tepki gösterip sağduyu çağrısında bulunarak, evlerine davet ettikleri Suriyelilerle iftar açtı.

Aa
00:00 - 19/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:12 - 19/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Vatandaşlar Suriyelilere evlerini açıyor
Vatandaşlar Suriyelilere evlerini açıyor

Onikişubat ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan bir grup vatandaş, evlerine davet ettikleri Suriyeli ailelerle iftar sofrasına oturdu. Suriyeli ailelerle yakından ilgilenen vatandaşlar, "ensar-muhacir" kavramını anlatarak, Kahramanmaraş'ta yalnız olmadıklarını hissetirdiler.

Ramazan ayında Suriyeli ailele kapılarını açmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren vatandaşlar, kardeşlik hukukunun farklı ortamlarda devam edeceği mesajını verdiler.

Aileler, Suriyelilere ait araç ve iş yerlerine zarar veren gruba da tepki gösterdi.

"Biz İslam kardeşiyiz"

Suriyeli Lema Şamil, yaptığı açıklamada, ramazan ayında kendilerini unutmayan vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Türk halkını çok sevdiklerini dile getiren Şamil, şunları kaydetti: "Türk arkadaşlar bizleri misafir etti. Evlerini bizlere açtılar. Bizler onları çok seviyoruz. Birlikte iftar yaptık. Biz onlara bu davranışlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Biz önce İslam kardeşiyiz. Bizim bu kardeşliğimiz devam eder inşallah."

Şamil, Kahramanmaraş'ta halkın kendilerine sahip çıktıkları için çok teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

8 yaşındaki Bişar Şamil ise Türkiye'de çok kısa sürede Türkçe öğrenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kendilerini kapılarını açan vatandaşlara teşekkür eden Şamil, "Bugün bizi davet ettiler, iftarını bizlerle açmak istediler. Bizde kabul ettik. Onları çok seviyoruz. Bizlere okullar açtılar. Arkadaşlarımızla okula gidiyorum, Türkçe'yi öğrendim. Bizleri sevdiler. Bize hizmetlerinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

10 yıl önce