|

Yanlış rayda kafa kafaya

Polonya dün tarihinin en büyük tren kazasını yaşadı. Krakow'a gelmekte olan tren, Varşova'ya giden başka bir trenin önüne çıkınca 15 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

00:00 - 5/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:46 - 5/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yanlış rayda kafa kafaya
Yanlış rayda kafa kafaya
2 LOKOMOTİF, 3 VAGON DEVRİLDİ

Polonya'nın güneyindeki Szczekociny Kasabası'nda iki tren çarpışması sonucu meydana gelen kazada en az 15 kişi hayatını kaybetti. Przemysl-Varşova seferini yapmakta olan tren ile yanlış yola giren Varşova'dan Krakow'a gitmekte olan bir tren, YSİ 21.30'da ülkenin güneyindeki Szczekociny kentinde kafa kafaya çarpıştı. Krakov kentine 80 kilometre uzaklıkta bir mesafede iki trenin burun buruna çarpıştığı kazada iki lokomotifle birlikte üç vagon raylardan çıktı. İki trende bulunan toplam 350 yolcudan 15'i olay yerinde can verirken, yaralanan 70 yolcudan 30'unun durumunun ağır olduğu bildirildi.


BAŞBAKAN BÖLGEYE GELDi

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine hemen ilkyardım ekipleri ile yaklaşık 200 kişilik kurtarma ekibi sevk edildi. Yolculardan çoğunun Ukrayna, İspanya ve Fransa gibi ülkelerden oldukları; ancak ölen ya da ağır yaralılar arasında yabancı uyruklu vatandaşların olmadığı aktarıldı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, Kazayı haber alır almaz Ulaştırma Bakanı Slawomir Nowak ve İçişleri Bakanı Jacek Cichocki'n de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle birlikte bölgeye hareket etti. Polonya'da 1990 yılında Varşova yakınında meydana gelen tren kazasında 16 kişi yaşamını yitirmişti.


ÜLKEMİN EN ACI OLAYI

Bölgede incelemelerde bulunan Polonya Başbakanı Donald Tusk, kazayı ülkede uzun yıllardan bu yana meydana gelen en büyük demiryolu kazası olarak nitelendirdi. Başbakan Tusk, "Bu, ülkemizde meydana gelen en acı olay" ifadesini kullandı.



12 yıl önce