|

Yaz seli!

Yaz mevsiminin ortasında etkili olan sağanak yağış, bazı illerde hayatı felç etti. Zonguldak, Edirne ve Çanakkale'de aşırı yağmurun sebep olduğu sel ve su baskınlarında milyonlarca liralık zarar meydana geldi.

.
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:09 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Yaz seli!
Yaz seli!

Yaz mevsiminin ortasında olmamıza rağmen yağan aşırı yağmurlar, Türkiye'nin kuzey ve kuzey batı bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak, Zonguldak, Edirne, Çanakkale ve bu illerin bazı ilçelerinde maddi hasara sebep oldu.

KUM TORBASIYLA SET YAPTILAR

Edirne'de, şiddetli yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Sabaha karşı etkisini artıran sağanak dolayısıyla bazı yollarda su birikintileri oluştu, bodrum kattaki ev ve iş yerlerini su bastı. Yolda biriken suların evlerine akmasını önlemeye çalışan bazı kişiler, kum torbalarıyla set oluşturdu.

Uzunköprü'de, şiddetli yağış nedeniyle kapalı pazar yeri ile otogarı su bastı. Yağış dolayısıyla Ergene Nehri'nin bir bölümü taştı. Taşan nehrin kapattığı arazide 2 kişi araçlarında mahsur kaldı. Kurtarma çalışması için bölgeye helikopter istendi.

KARADENİZ SAHİL YOLU KAPANDI

Zonguldak ve Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak ve fırtınada devrilen ağaçlar, bazı araçlara zarar verdi. Kozlu içesinde ise sağanak nedeniyle sahil yolunun bir bölümü trafiğe kapandı, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Sabah saatlerinden itibaren etkili sağanak nedeniyle su basan 45 iş yerinde zarar oluştu. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde de, kuvvetli yağışın dere taşırması sonucu 20'den fazla evde su baskını yaşandı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Ergene Nehri ile Kırkkavak Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı.


10 yıl önce