|

Yeni yüzüne gülümsedi

Ankara
00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:41 - 29/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni yüzüne gülümsedi
Yeni yüzüne gülümsedi

Türkiye'de üçüncü yüz nakli yapılan Hatice Nergis'e yeni yüzünün Plastik Cerrahi ve Psikiyatri uzmanları eşliğinde gösterildiğini ve kendisinin yeni yüzünü çok beğendiği bildirildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı tarafından 17 Mart 2012'de yüz nakli gerçekleştirilen Hatice Nergis'in, bu tarihten itibaren hastanenin transplantasyon yoğun bakım ünitesinde takip edildiği belirtildi.

OLUMLU TEPKİLER VERDİ

Hastaya önceki gün yoğun bakım ünitesinde yeni yüzünün Plastik Cerrahi ve Psikiyatri uzmanları eşliğinde gösterildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kendisi yeni yüzünü uzun uzun inceleyip gülümsemiş ve çok beğendiğini, ekibe güvenmese böylesi bir ameliyata cesaret edemeyebileceğini ifade etmiştir. Psikiyatrik açıdan hastanın ilk tepkilerinin olumlu ve sağlıklı olduğu ifade edilmiştir. Hasta daha sonra yoğun bakımdan çıkarılarak babası refakatinde kalacağı normal odaya alınmıştır. Hasta yoğun bakımdan normal odaya geçmenin moralini daha da yükselttiğini ifade etmiştir. Hastanın da rızası ile hastanın hastanemize ilk başvurduğundaki ve dün çekilen fotoğraflarının basın ile paylaşılmasına karar verilmiştir.”

12 yıl önce