|

Yıllardır topladığı çakıl taşlarıyla tablo yapıyor

Antalya'da yaşayan Abdullah Cayıklı, 3 yıldır sahillerden topladığı çakıl taşlarını Selçuklu ve Osmanlı süsleme tekniklerine göre tuvale yapıştırarak 70 tablo yaptı

Aa
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 15:40 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Yıllardır topladığı çakıl taşlarıyla tablo yapıyor
Yıllardır topladığı çakıl taşlarıyla tablo yapıyor

Antalya'da yaşayan Abdullah Cayıklı, Fethiye'den Alanya sahillerine kadar gezip topladığı çakıl taşlarını sanat eserine dönüştürüyor.

Antalya'ya 3 yıl önce yerleşen Cayıklı, doğal güzelliklerinden etkilenerek, birbirinden farklı renkli çakıl taşlarını sanat eserine dönüştürmeye karar verdi. Cayıklı, Fethiye Ölüdeniz'den Alanya sahiline kadar gezip topladığı çakıl taşlarını tablo yapmaya başladı.

Taşları Selçuklu ve Osmanlı süsleme tekniklerine göre simetrik olarak tuvale yapıştıran Cayıklı, bugüne kadar çakıl taşlarından 70 tablo tamamladı. Cayıklı, 3 yıl önce emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleştiğini, çocukluğundan beri çeşitli sanatlarla uğraştığını söyledi. Antalya'nın tarihi ve doğasına hayran kaldığını, sahil ve çakıl taşlarını araştırdığını ifade eden Cayıklı, çakıl taşlarının güzelliğini sanatla bütünleştirmek için evinin bir odasını atölyeye çevirdiğini kaydetti.

Cayıklı, Selçuklu ve Osmanlı süsleme tekniklerini, kilim desenleri, ahşap oyma gibi süslemeleri incelediğini belirterek, 3 yılda Fethiye Ölüdeniz'den Alanya'ya kadar sahili dolaşarak çakıl taşları topladığı dile getirdi.

Osmanlı ve Selçuklu'da boya ile yapılan süslemeleri çakıl taşlarıyla tuvale yapıştırdığını kaydeden Abdullah Cayıklı, "Önce simetrik bir şekilde kağıda desenleri çiziyorum, daha sonra bu tasarıma göre sahilleri dolaşıp farklı çakıl taşları topladım. Her sahilin farklı özellikte taşları var. Taşları simetrik olarak tuvale yapıştırarak sanat eserine dönüştürdüm" dedi.

Cayıklı, 3 yılda yaptığı 70 tabloyu Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

11 yıl önce