|

BM'de bir Hollywood yıldızı

BM'nin Küresel Barış Elçisi olarak seçilen ünlü aktör Leonardo DiCaprio, New York'ta düzenlenen BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde konuştu. DiCaprio, konuşmasında BM'nin iklim değişikliği konusunda zor, fakat başarılı bir görev üstlendiğini ifade etti.

İha
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 18:29 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
BM'de bir Hollywood yıldızı
BM'de bir Hollywood yıldızı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da özel misafir olarak katıldığı BM İklim Zirvesi'nde konuşan ünlü aktör Leonardo DiCaprio, BM'yi uyararak, iklim değişikliğinin insanlık üzerinde kötü etkiler oluşturduğunu dile getirdi. Atmosfere yayılan karbondioksit ve oluşan çevre kirliliği konusunda bürokratların gerekli önlemleri almasını isteyen DiCaprio, 'Temiz hava ve yaşanılabilir bir çevre insanoğlunun vazgeçemeyeceği haklardır' dedi.

İklim değişikliği ve kirlilik konularında endişesi olduğunu dile getiren DiCaprio, 'Bir aktör olarak hayali karakterleri oynadım ve hayali problemlerle uğraştım. İnsanoğlu da iklim değişikliğine sanki bir kurguymuş gibi bu gözle baktı. Fakat hepimiz şimdi gerçeği daha iyi biliyoruz. Yaşananların hiçbiri bir söz sanatı ya da histeri değil. Bunlar hakikattir' dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, geçtiğimiz hafta BM'nin Küresel Barış Elçisi olarak ünlü aktör Leonardo DiCaprio'nun seçildiğini açıklamıştı. Ban, DiCaprio'nun açılışta bir konuşma gerçekleştireceğini ifade etmişti.

10 yıl önce