Birbirinden lezzetli etli ana yemek tarifleri: Misafirleriniz bu yemeklere bayılacak

Kuru ve sert et pişirmemek için doğru adımlarla sizlere ağzınıza layık 7 farklı et yemeği tarif derledik. Misafirleriniz bu yemeklere bayılacak tatları ağızlarında kalacak. Ele yapılan lezzetli tarifler, doğru et pişirme taktikleri pişen et yemekleri tariflerine bakabilirsiniz. İşte birbirinden lezzetli etli ana yemekleri tarifleri...

Foto/ Arşiv

İster misafirlerinize ister kendiniz ve ailenize pişirebileceğiniz enfes sizler için derledik.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/02/06/resized_052b0-ed50da2dsackavurmaytksite.jpg

1) Sac kavurma tarifi

Sac kavurma malzemeleri

Sac kavurma yapılışı:

Afiyet olsun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/01/38/resized_3c53a-ee16df64bkgrlov.jpg

2) Ali nazik kebabı tarifi

Ali nazik kebabı malzemeleri:

Servis İçin:

Yoğurtlu Patlıcan İçin:

Ali nazik kebabı yapılışı:

Afiyet olsun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/01/42/resized_0cc1f-9fa4523bkavurma.jpg

3) Sade kavurma tarifi

Malzemeler:

500 gram kuşbaşı dana eti

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.

Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin. Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.

Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.

Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/01/47/resized_426b3-c422397a5eb427baadcdeb0ce066fcf3.jpg

4) Hünkar beğendi tarifi

Malzemeler:

Yapılışı:

Afiyet olsun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/01/54/resized_91cf9-238e75b150154907_1102858829887342_9075222083871497813_n.jpg

5) Çökertme kebabı tarifi

Malzemeler:

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

Nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin. Sudan çıkarıp güzelce süzdükten sonra yağda kızartın ve servis tabağına alın. Yoğurdu su ile biraz seyreltin ve içine sarımsakları ilave edin.

Dilerseniz 1 veya 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Daha sonra sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin. İnceltilmiş ve bifteklik olarak doğranmış eti yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartın. Tavadan alın ince ince doğrayın kızgın yağda kavurun. Üzerine isteğe göre baharat koyun ve tereyağı ekleyin. Kavrulunca patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/01/58/resized_41797-e14f0e8012031057900x900.webp

6) Tas kebabı tarifi

Malzemeler:

Yapılışı:

1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın. Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.

Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/18/02/00/resized_994a8-f07aa18f60812994_2029527860676088_6176967750740850936_n.jpg

7) Patlıcan kebabı tarifi

Malzemeler:

Sosu için:

Yapılışı:

Patlıcanları güzelce temizleyip soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suya koyduğunuz patlıcanları acı suyunun çıkması için bir süre bekletin. Bu esnada kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın. Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin.

Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Hepsini köfte yapar gibi güzelce yoğurun. Kıymadan yumurta boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Tepsiye bir köfte bir patlıcan olacak şekilde yerleştirin. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Domates salçasını kaseye alıp sıcak suyla ezin. Üzerine rendelediğiniz domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak yeşil biberleri ince ince doğrayıp sarımsakları ezin. Sarımsak ve biberleri de salçalı sosa ilave edip hepsini karıştırın.

Sosu köfte ve patlıcanların üzerine her yerine gelecek şekilde yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

ÖZGÜN
Testi kebabı hangi yöreye ait? Nevşehir ve Yozgat arasında tatlı rekabet yaşanıyor