Ak Parti'yi heyecanlandıran anket

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 23 Ocak Tarihi'nde yapılan anket sonuçları değerlendirildi.

yenisafak.com.tr / Yeni Şafak
Ak Parti'yi heyecanlandıran anket

Anket sonuçları memnun etti

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sürece yönelik araştırma anketinde yer alan "AK Parti terör sorununu çözebilir mi?" sorusuna halkın yüzde 69.5'luk çoğunluğunun evet demesi, parti yönetimini memnun etti. Ankette ezici bir üstünlüğün süreci destek edildiği fikrine kanaat getiren Merkez Yönetim Kurulu, sürece yönelik adımlare devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Diğer partilerden de destek var

Yapılan ankette diğer partilerin tabanlarından da sürece destek verildiği görüldü. Anket sonuçlarına göre CHP'ye oy verenlerin yüzde 40'ı, MHP'ye oy verenlerin de yüzde 25'i süreci destekliyor.

Toplantı sona erdi

AK Parti MYK Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Çözüm sürecine ilişkin son gelişmelerin, 4. Yargı Paketi'nin, yeni anayasa çalışmalarının ve yaklaşan seçim sürecinin ele alındığı tahmin edilen toplantı yaklaşık 4 buçuk saat sürdü.

MYK sonrasında açıklama yapılmazken, Başbakan Erdoğan ise Arnavutluk Parlamento Başkanı Jozefina Topalli Çoba ile gerçekleştireceği görüşme için Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.