'İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek' tedirgin etti

Gazetemiz Ankara Haber Müdürü Abdulkadir Selvi'nin son kitabı “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” Vatansever Çetesi sanıklarını tedirgin etti. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban, kitabın toplatılması için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. Savcılık, Selvi'nin savunmasını alacak

İlhan Toprak Yeni Şafak
'İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek' tedirgin etti
Vatansever Çetesi'nin Başbakan Erdoğan'ın yatak odasını dinletip, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Stratejik Araştırma Kuruluşu (Sarem) üzerinden Rus sevgililerine “Kırmızı pasaport” çıkarttığını ortaya çıkaran, “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” kitabı çete üyelerini tedirgin etti. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi (VKGB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Abdulkadir Selvi tarafından kaleme alınan, “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” isimli kitabın toplatılması için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. Ergenekon Terör Örgütü'nün yapılanmasının anlatıldığı kitap, silah üzerine ölme ve öldürme yemini ile tanınan, “Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi”nin yaptığı eylemlere de ışık tutuyor.

Salih Zeki Balaban'ın dilekçesini dikkate alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kitabın 146-178'inci sayfaları arasındaki yazılar nedeniyle “Neşren Hakaret” suçundan kitabın yazarı Abdulkadir Selvi'nin savunmasını almaya karar verdi. Salih Zeki Balaban Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na yaptığı şikayet başvurusunda, “09.03.2010 günü Posta Gazetesi'nde yayınlanan bir haberde şahsımın Halit Bozdağ isimli bir şahısla yaptığım iddia edilen bir konuşma sonucu yalan bir haber yayınlanmıştır. Gazetenin bu haberi yayınlamasına kaynak olarak da Abdülkadir Selvi isimli yazarın İçimizdeki Gladio ile yüzleşmek adlı kitabı kaynak olarak gösterilmektedir” dedi.

KİTABI TOPLATIN

Haberi okuyanların “saçma sapan sorularına” maruz kaldığını öne süren Balaban şikayet dilekçesinde kitabın toplatılmasını ve yazarın bu bilgileri nerden bulduğunu ve nasıl böyle bir sonuca vardığının sorulmasını istedi.

Rus mankene kırmızı pasaport

Vatanseverler Davası'nın görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dahi ortaya çıkmadığı belirtilen Rus mankene kırmızı pasaport verilmesine ilişkin telefon kayıtları da Selvi'nin kitabında yer alıyor. Kitapta pasaportlar için vizenin ise SAREM üzerinden alındığı belirtiliyor. Bu gelişme ise şöyle:

  • Zeki: Efendim.

  • Halit: Bu Tanya'nınkine bir çıkış vurdur. Bir de bir senelik giriş vurdur. Bu seninkiler yapar burada.

  • Zeki: Tamam.

  • Halit: Yoksa bak kaçak durumuna düştü bu kızcağız tamam.

  • Zeki: Yok, yok tamam.

  • Halit: Kırmızıyı ha. Hadi tamam, hadi

  • Zeki: Kırmızısını aldık abi.

    Kafasına sıkamıyor musunuz o ()'nin?

    Abdulkadir Selvi'nin “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” isimli kitabında, OYAKBANK'ın satışı sürecinde Zeki Balaban ile uluslararası silah ticareti yapan Halit Bozdağ Güngör arasındaki telefon konuşmaları yer alıyor. Selvi kitabında telefon diyaloğunu şöyle anlatıyor: “Karşılıklı telefonlaşmaların ardından Halit aradı Zeki'yi bu sefer. CNN Türk'ün son verdiği haber tüm umutlarını suya düşürmüştü. Zeki'nin, 'Oyak'la ilgili senin dediğin gibi değil Hep balon haberler uçuyor! Bak Süha Paşa ile ilgili de balon haberler uçuruldu bugün!' demesine aldırmadı. Hayır CNN de aldı diyor kardeşim' diye bastırdı. Kan beynine fırlamıştı. Zeki Balaban'ın 'Yok ya alan malan yok! Ulusoy denen ()nun oyunları bunlar hep!' sözlerine sadece 'Heeee' diye yanıt verebildi. Zeki, Coşkun Ulusoy'a yönelik küfürler saydırmaya devam etti. Zeki Balaban'ın 'Sıkıştı köşeye! Devletin on trilyonunu yerken düşünseydi ()' sözlerine okeyle yanıt verdi . 'Eeee Kafasına sıkamıyor musunuz o ()'

    BaŞbakan'I dinlediler

    Zeki Balaban ile Halit Bozdağ'ın Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesine ilişkin konuşması kitapta şöyle yer alıyor:

  • Halit: Dinlemeyi de bırakın artık tamam.

  • Zeki: Tamam oldu.

  • Halit: Yatak odasına kadar dinlenmişsiniz adamı (Başbakan'ı kastediyor) Bu nasıl iş ya?

  • Zeki: Kim dinlemiş ya?

  • Halit: Yav neyse seninkiler

  • Zeki: O zaman senin yanındakiler koymuş olur, bizden kimse girmedi.

  • Halit: Koymamış koymamış, kartlardan dinleme var. Tamam.

  • Zeki: Kartlardan dinleme o şekilde değil.

  • Halit: 506'lıdan dinleme var, o sen verdiğinden, kimse onlar, o Yaşar kaşar da arayıp duruyor başka telefondan. Onun da bir kulağını çekin bakalım. Dikkat edin, tamam.