Kabine revizyonu geliyor!

Aa Yeni Şafak
Kabine revizyonu geliyor!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçimlerde aday olan bakanların görevini bırakması gerektiğini düşündüğünü, aralık sonuna kadar kabine revizyonu yapılabileceğini bildirdi.

Arınç, 2004 yılında alındığı iddia edilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararıyla ilgili, "Bu Milli Güvenlik Kurulu kararı Bakanlar Kurulunda imzaya açılmadı ve kabul edilmedi, karar alınmadı. MGK kararının uygulanmasına yönelik Başbakanlıkça herhangi bir işlem yapılmadı. Hiçbir kuruma veya kişiye gönderilmedi. Herhangi bir talimat verilmedi. Yok hükmünde muameleye tabi tutuldu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, toplantıda, bazı bakanların sunumları ve tasarılarının ele alındığını bildirerek "Bunlardan birisi İçişleri Bakanı Muammer Güler'in sunduğu Yardım Toplama Kanun Tasarısı'dır. Daha önce görüşmelerini yapmıştık. Bazı konularda dikkat edilen hususlar vardı. Yerine getirilmesi istenmişti. Bu 30 maddelik Yardım Toplama Kanun Tasarısı kabul edildi ve imzaya açıldı" diye konuştu.

Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in toplantıda iki tasarı sunduğunu dile getirerek bunlardan birisinin Döner Sermayeli İşletmeler Kanun Tasarısı olduğunu aktardı. Arınç, "Sağlık, üniversite, adli tıp, tarım, milli eğitim ve diğerleri olmak üzere tüm döner sermayeli işletmelerin tek bir kanunla düzenlenmesi öngörülmektedir" ifadesini kullandı.

Toplantıda tasarıya ilişkin kapsamlı görüşmeler yapıldığını ve bazı konuların istişare edildiğine dikkati çeken Arınç, taslağın imzaya açılmadığını ve tekrar değerlendirileceğini kaydetti. Arınç, Şimşek'in Katma Değer Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair 3 maddelik kanun tasarısı sunduğunu ve ham petrolün ve doğalgazın boru hatları ile taşımacılığını yapan belge sahiplerine yönelik bir düzenlemenin kabul edildiğini ve imzaya açıldığını bildirdi.

Arınç, Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım'ın bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı sunduğunu vurgulayarak tasarı üzerinde görüşmelerin yapıldığını ve yeniden ele alınması ve tasarının imzalanmasının daha sonraki toplantılara bırakıldığını açıkladı.

Toplantıda bazı iç ve dış konular üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların kapsamlı olarak durduklarını ifade eden Arınç, Irak, Mısır ve Suriye'de gelişen son olayların tekrar değerlendirileceğini anlattı.

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın günübirlik ziyaret için çarşamba günü Katar'a gideceğini de bildirdi.