EN ÇOK KADINLAR GELİYOR
Gemi yeni yerinde açılalı bir buçuk sene oldu. Mekanın işletmecisi Ulviye Hanım mekanlarına daha çok kadınların geldiğini belirtiyor. Mekan bir restoran çok arkadaşlarınızla iyi vakit geçirebileceğiniz bir kafeye de dönüşebiliyor. Gemi'de arkadaşlarınızla içeceğiniz Türk kahvesi sonrası (eğer inanıyorsanız) kahve falı da baktırmanız mümkün. Mekanda servis edilen yemekler son derece lezzetli fakat çok aceleniz varsa ve çok acıkmışsanız Gemi'de karnınızı hemen doyurmanız mümkün değil. Çünkü sipariş ettiğiniz yemekler çok da çabuk hazırlanmıyor.
Yemeğe Gemi'ye özel içerisinde yedi çeşit zeytinyağlı bulunan ordövr tabağıyla başlayın derim. Daha sonra ara sıcak olarak çıtır tavuk parçalarını sipariş edebilirsiniz. Ana yemek olarak ise isterseniz herhangi bir balık çeşidini ya da Gemi'ye özel makarna çeşitlerini tadabilirsiniz. Mönüde Gemi'ye özgü yemekler de mevcut. Fırında Gemi Patlıcan, Gemi Güveç spesiyal, Gemi Kebap spesiyal bunlardan sadece birkaçı. Mekanda tüm bunların yanı sıra eğer atıştırmalık bir şeyler arıyorsanız sere serpe sandviç, vejetaryen sandviç sizin için iyi bir alternatif olabilir. Eğer öğle yemeği için güverteye uğramak istiyorsanız günlük yüzde yirmi indirimden de faydalanabiliyorsunuz. Mekanda ayrıca hafta içi yemeğinizi yerken canlı olarak etnik müzik de dinleyebiliyorsunuz. Cuma geceleri Sulukule Roman Orkestrası, cumartesi geceleri ise Serbest Radikaller Açık Sahne'de Gemi'nin misafirlerine müzik şöleni sunuyor.
LEZZET REHBERİ….
Adı: Gemi
Ne yenir: Zeytinyağlı çeşitleri, ızgara somon,
çıtır tavuk parçaları, kremalı mantarlı tavuk
Ne ödenir: Bir kişi için 50 YTL
Ne zaman gidilir: 11.00-02.00
Nerede: Asmalımescit Sok. No:7 Kat: 4-5-Teras
Tünel Beyoğlu
Tel: (0212) 245 97 68
Gemi'nin kaptanı Recep Vural'dan kremalı mantarlı tavuk tarifi:
Malzemeler
7100 gr jülyen usulü doğranmış tavuk göğsü
7 70 gr doğranmış mantar
7 30 gr hazır krema
7 5 gr soya sosu
7 100 gr sebze (kabak, taze fasülye,havuç,
dilim patates)
7 10 gr sıvıyağ
7 Bir tutam tuz
Yapılışı
Jülyen usulü doğranan tavuklar tavada sıvıyağla beraber iyice kavrulur. Daha sonra kavrulan etlere doğranmış olan mantarlar eklenir. Mantar ve tavuk bir süre piştikten sonra krema yemeğe eklenir. Kremayla beraber pişen yemeği marine etmek için soya sosu eklenir. En son tuz eklenir ve ateşten alınır. Diğer taraftan sebzeler de jülyen usulü doğranır. Haşlama metoduyla pişirilir. Pişirilen mantar ve tavuk, haşlanan sebzeler, pilav ve patates dilimleriyle servis edilir.