BU HAFTASONU GÖSTERİME GİREN DİĞER FİLMLER

10 Haziran Cuma günü ülkemiz sinemalarında 6 yeni film gösterime girdi. Bunlar arasından “Ömrümüzden Bir Sene” (Another Year) ve "Geceler Bizim" (Wir Sind die Nacht) adlı yapımlar sinema sayfamızda ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Diğer 4 filmin özet tanıtımları ise yıldız puanları ve içerik uyarılarıyla birlikte aşağıdadır:

Ali Murat Güven Yeni Şafak
BU HAFTASONU GÖSTERİME GİREN DİĞER FİLMLER
alimuratg@yahoo.com

TUZAK (Wrecked)

Yönetmen: Michael Greenspan / Türü: Serüven-Gerilim / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 91 dakika, ABD-Kanada ortak yapımı / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 25 / Oyuncuları: Adrien Brody, Caroline Dhavernas, Ryan Robbins, Adrian Robbins, Jacob Blair, Mark McConchie / Konusu: Genç bir adam kaza yapmış bir otomobilin içinde gözlerini açtığında, ne yaşanan olayı, ne de ismini hatırlayamadığını fark eder. İlk olarak, panik bir vaziyette, aracın içinde sıkışan bacağını kurtarmaya çalışır. Kahramanımız neden geldiğini bilmediği ormanlık bir arazide içgüdüsel bir şekilde hayatta kalmaya çalışırken, hayâl ile gerçeğin iyice birbirine karıştığı bu tuhaf atmosferde hem “kurban” hem de “şüpheli” durumuna düşecektir. / İthalatçı Şirket: Kalinos Film / Dağıtıcı Şirket: Tiglon Film / İçerik Uyarıları: Bir kaç sahnesi şiddet ve argo diyaloglar içerdiğinden dolayı, ilköğretim çağındaki izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET (Ailenin küçük üyelerinin 13 yaşından daha büyük olması şartıyla)

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * 1/2

Resmî İnternet sitesi ve Fragmanı: www.ifcfilms.com/films/wrecked

* * *

HANNA (Hanna)

Yönetmen: Joe Wright / Türü: Suç serüveni / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 111 dakika, ABD-İngiltere-Almanya ortak yapımı / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 30 / Oyuncuları: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hallander, Paris Arrowsmith, Olivia Williams, Jason Flemynq, John MacMillan, Tim Beckmann, Vicky Krieps / Konusu: 16 yaşındaki Hanna, kendisini ruhu ve bedeniyle dâvâsına adamış bir “ölüm makinesi”dir. Yaşının çok üstündeki fiziksel gücü, çevikliği, silahlar konusundaki engin bilgisi ve askerî zekâsı da eski bir CIA ajanı olan babası Erik'in kahramanımıza vahşi doğanın bağrında, gözlerden ırak bir şekilde verdiği “suikastçı” eğitiminden kaynaklanmaktadır. Yıllarca yaşıtlarından çok farklı bir eğitim görerek en sonunda mükemmel bir tetikçiye dönüşen genç kız, günü geldiğinde tatbikat yaptığı ortamdan kopup gerçek dünyaya açılacaktır. Bu yeni cangılda da onu yarım kalmış, mutlaka tamamlanması gereken bir “aile işi” beklemektedir. / İthalatçı Şirket: Warner Bros. / Dağıtıcı Şirket: Warner Bros. / İçerik Uyarıları: Bir kaç sahnesi yüzeysel cinsellik/çıplaklık, cinsel içerikli/argo diyaloglar, yanı sıra da sıklıkla şiddet içerdiğinden dolayı, 15 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET (Ailenin küçük üyelerinin 15 yaşından daha büyük olması şartıyla)

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * 1/2

Resmî İnternet sitesi ve Fragmanı: www.hannathemovie.com

* * *

KUNG FU PANDA-2 (Kung Fu Panda-2)

Yönetmen: Jennifer Yuh / Türü: (3 boyutlu animasyon formatında) Gençlik serüveni / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 90 dakika, ABD yapımı / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 75 / Oyuncuları: Hem üç boyutlu dijital, hem de standart 35 mm formatlarında gösterime sunulan bu animasyon filmin ülkemizde dağıtıma çıkan kopyaları Türkçe seslendirilmiştir. / Konusu: “Kung Fu Panda-2”de “Ejderha Savaşçısı” olma hayâlini gerçekleştiren Po, “Korkusuz Beşli” olarak anılan diğer Kung Fu ustası arkadaşları Dişi Kaplan, Maymun, Mantis, Engerek ve Turna ile birlikte artık “Huzur Vadisi”ni korumaktadır. Ayrıca, Kung Fu gurusu ve Po'nun akıl hocası Şifu Usta, yanı sıra kasabanın en popüler erişte dükkânının sahibi olan Po'nun babası da bu serüvende yine geri dönüyor. Po'nun sürdüğü harika hayat, gizli ve durdurulamaz bir silah kullanarak Çin'i ve Kung Fu sanatını yok etmek isteyen acımasız Lord Shen'in ortaya çıkmasıyla tehlikeye girecektir. Po, şimdi gizemli geçmişine bakmak ve köklerinde gizli olan sırları çözmek zorundadır. Ancak o zaman kendisini başarıya ulaştıracak gücü açığa çıkartabilecektir. / İthalatçı Şirket: UIP Film / Dağıtıcı Şirket: UIP Film / İçerik Uyarıları: Her yaş grubundan izleyici için uygundur.

Ailece izlenebilir mi? / EVET

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * *

Resmî İnternet sitesi ve Fragmanı: www.kungfupandainternational.com/intl/tr

* * *

ADALET OYUNU

Yönetmenler: Mahur Özmen, Ali Özuyar / Türü: Psikolojik drama / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 100 dakika, Almanya yapımı / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 20 / Oyuncuları: Erol Keskin, Mustafa Uğurlu, Tolga Evren, Serap Sağlar, Alp Öyken, İsmail Düvenci, Kemal Bekir, Nihal Koldaş / Konusu: kendisini hayata bağlayan kızı Belgin'in öldürülmesi ve sanık olarak yargılanan damadı İlker'in beraat etmesi, emekli ağır ceza hâkimi Sezgin beyin adalete olan inancını yitirmesine neden olur. Yaşadığı şehirden uzaklaşarak bir sahil kasabasına yerleşen Sezgin, her ne kadar mahkemede beraat etmiş olsa da kızını, damadı İlker'in öldürdüğüne inanmaktadır. Adaleti kendi yöntemleriyle gerçekleştirmek isteyen Sezgin, damadı İlker'i bir şekilde kaçırarak villanın mahzenine yaptırdığı hücreye hapseder; kendisi ölünceye kadar da damadının orada kalmasına karar verir. / Yapımcı Şirket: Getto Film / Dağıtıcı Şirket: MFP-CineGroup Film / İçerik Uyarıları: Tecrübeli bir kanun adamının, aldığı hukuk eğitimi ve saygın mesleğine taban tabana zıt bir intikam eylemine girişmesi üzerine kurulu bir hikâye olarak, ilköğretim çağındaki izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET (Ailenin küçük üyelerinin 13 yaşından daha büyük olması şartıyla)

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * *1/2

Resmî İnternet sitesi ve Fragmanı: www.adaletoyunu.com/tr

* * *

YENİ ŞAFAK SİNEMA SAYFASI / YILDIZ PUANLAMA TABLOSU

* * * *

(4 Yıldız) Sinemanın sanat kimliğini pekiştiren gerçek bir başyapıt… Kaçırmanız gerçekten de yazık olur.

* * * 1/2

(3,5 Yıldız) Oldukça başarılı bir film. Şartlarınızı zorlamak pahasına mutlaka görmelisiniz.

* * *

(3 Yıldız) Çoğu bölümüyle sanatsal bir derinlik ve lezzet yakalayabilen, kayıtsız kalınmayacak bir film. Ömrünüzden bir kaç saati vermeye değer…

* * 1/2

(2,5 Yıldız) Bazı bölümlerinde iyi bir filmin kalite standartlarına erişmeyi başarabiliyor; fakat bir bütün olarak bakıldığında ise sorunlu ve tam olmamış.

* *

(2 Yıldız) Hiç bir sanatsal değeri ve akılda kalıcılığı yok. Yalnızca zaman öldürmek için tüketilebilir. Ki zamanınıza önem verdiğimiz için bunu da pek önermiyoruz.

* 1/2

(1,5 Yıldız) Kötü bir film ve neden çekildiğini anlamak zor… Görmemeniz yararınıza olacaktır.

*

(1 Yıldız) Sinema sanatı adına utanç verici bir gösteri… Arkanıza bakmadan kaçın, sevdiklerinizi de uzak tutun!