Türkler NBA'de sonuncu oldu

NBA'de forma giyen dört Türk basketbolcudan ikisi sezonu büyük hüsranla tamamladı. Diğer ikisiyse yollarına devam ediyorlar.

Yeni Şafak Yeni Şafak
Türkler NBA'de sonuncu oldu
Doğu Konferansı'nda Milwaukee Bucks, Batı Konferansı'ndaysa Utah Jazz sonuncu olurken iki ekip de kadrolarındaki Türk oyuncuları nedeniyle Türk spor kamuoyunun yakından takip ettiği kulüpler

82 maçta sadece 15 maç kazanabilen ve NBA'in en kötü takımı olan Milwaukee Bucks'ta Ersan İlyasova sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemedi. Milli oyuncu bu sezon 55 maçta görev alırken 11.2 sayı, 6.2 ribaunt, 1.3 asist ortalamaları tutturdu. Ersan geçen sezon 81 maçta 13.2 sayı, 7.1 ribauntla oynamıştı.

Enes Kanter'li Utah Jazz ise 25 maç kazandı ancak bu da onları güçlü Batı Konferansı'nda sonuncu olmaktan kurtaramadı. Enes Kanter ilk iki sezona oranla bu sezon takımının beklentilerine daha fazla karşılık verip 12.3 sayı, 7.5 ribauntla oynadı.

Ömer ve Hido devam

Ligdeki diğer Türk oyunculardan Ömer Aşık ve Hidayet Türkoğlu'ysa play-off'ta mücadele etmeye devam edecekler.

Houston Rockets'ta Dwight Howard'ın gelişiyle değişen sistemde kendisine yer bulmakta zorlanan ve ayrılmak isteyen ancak yeni takım da bulamayan Ömer Aşık bu sezon 48 maçta 5.8 sayı ve 7.2 ribaunta oynadı. Oysa Ömer geçen sezon 82 maçta 10.1 sayı ve 11.7 ribaunt ortalamaları tutturdu. Ömer'li Houston Batı'yı dördüncü sırada tamamlarken ilk turda Portland Trail Blazers'la karşılaşacak.

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Los Angeles Clippers ise Batı'yı üçüncü sırada tamamlarken ilk turda azılı rakibi Golden State Warriors'la karşılaşacak. Clippers'a sezon ortasında gelen Hidayet 37 maçta 2.9 sayı ve 2.3 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.