KURUMU SİSTEMLİ YENİLEDİK
Çaykur'un Fatsa'dan Artvin'e 415 km uzun bir üretim ağı olduğunu aktaran Yüce, üretim, işletme, pazar ağını, çok iyi yapmak gerektiğini ifade etti. Yüce kurumu büyütürken yaptıklarını şöyle sıraladı: 'Sistemin içinde çalışanlar kurallara uygun hareket etmelidir. Dünyanın en iyi insanlarını alıp sistemi bozuk bir şirkete koyarsanız onlar orada eriyecektir. Kurum kültüründe set değil, yeni kurallar arayarak hedefe varacaksınız. Sistemi değiştirerek değil, sisteme yeni kanallar açıp, ilaveler yaparak çaykur'u büyüttük. Tüm Fabrikaları yeniden rehabilite ettik. Fiziki koşullarını değiştirdik. İdari noktada mevcudu yok ederek değil, ilaveler yaparak büyüdük. Rütbe önemsemedik. Bizi önemsediler. Olaylara kuşbakışı bakan kuş gibi değil, yerinde sayanlar yürüyenlerden daha fazla ses çıkarır. Uzman bakış; idareci böyle bakmalıdır. Olaylara hakim olacaksınız. Kendinize güveneceksiniz. 50 fabrika, 20 bin çalışan yılda 1 milyar dolar işlem hacmi olan devasa bir kurumu ayağa bu şekilde kaldırdık." Yüce reklam ve tanıtımda da çok sistemli çalıştıklarını sözlerine ekledi.
DOĞU'DA SATIŞ EKSİĞİMİZ VAR
Hakkari, Kilis, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'da satışların istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Yüce, 'Yabancı Çay'a karşı bu yerleşim yerlerinde temayül var. Biz zaman zaman gümrüklere gidip kontroller yapıyoruz.' diye konuştu.
Çaykur'un özelleştirilmesi konusuna da değinen Yüce, bunun için kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti. Yüce şunları söyledi: 'Önümüzde kriter yok. Düşünüyorum, neden özelleşsin, özelleştirme de aranan kriterleri Çay-Kur taşıyor mu? Zarar eden kuruluş değiliz, kar ediyoruz. Ülkemizde Özelleştirme sadece zarar edenler de yapılmıyor. Kar eden kuruluşlar da özelleştiriliyor. Çay- Kur üst üste 4 yıl kar etti. Başarılar elde etti.Vehimlerle iş yürümez. Resmiyet yoktur. Çay-Kur için ne yasal ne de bir Genelge söz konusu değildir. Biz işimize bakıyoruz.'
ORGANİK ÇAY ÜRETİMİNE BAŞLANDI
Organik çay ve natürel çay üretimine başladıklarını bildiren Yüce, 'Borçka'da start aldık. Çamlıhemşin, Hemşin pilot bölge oldu. Havzalarda çalışmalar sürüyor.15 Ocak 2007 de Hemşin'de yapımına başlanan Organik Çay Fabrikası tamamlandığında günde 25 ton Organik ve 75 bin ton konvansiyel çay üretilecektir. ' dedi.