KAYA BALI VE İSPİR FASULYESİ MARKA OLACAK
KUDAKA olarak yerel üretim ve yerel ürünlere dönük gelen projelerin de desteklendiğini ifade eden Genel Sekreter Altan, Erzincan'ın Refahiye ilçesi Tarım Kredi Kooperatifi, üyelerinin bal sektöründe bilgilerini artırmak ve Bal paketleme tesisinin teknik altyapısını güçlendirmek için 'Kayı Balı Teknoloji ile buluşuyor' isimli projenin desteklendiğini söyledi. Altan, böylece ilçede potansiyeli olan arıcılık sektöründe kişilerin teknik bilgilerinin geliştirilmesi, balın muhafazası ve paketlenmesi sağlandığını vurguladı. Yine 'Sürdürülebilir Yerel Marka: İspir Kuru Fasulyesi' projesi ile Erzurum'un, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde, İspir kuru fasulyesi üretimi yapan işletmelerinin de desteklendiğine dikkat çeken Altan, sözlerini şöyle tamamladı: 'Proje, hedef bölgede, İspir fasulyesi üreten işletmelerin daha verimli bir üretim yapmaları, ürünlerini daha etkin bir şekilde pazarlamaları ve marka olmuş İspir fasulyesinin marka değerinin korunmasına yönelik eğitim faaliyetleri, demostrasyon, paketleme ünitesi kurma, teknik geziler, konferans ve tanıtım faaliyetlerini içermektedir.'